parallax background

Zo blijf je gezond tijdens de feestdagen (deel 2)!

LivePT recept: Haverkoeken voor ontbijt of tussendoor
november 28, 2016
LivePT recept: Paleo boerenkoolstamppot met rookworst
december 5, 2016
 

En dan deel twee. Deel één kunnen jullie hier lezen. Want wederom, de komende dagen zijn heerlijk, maar het is niet de bedoeling dat we onszelf volproppen om onszelf vervolgens schuldig te voelen. Daarom: reeks twee van de tips.

parallax background

 
6. Sla ontbijt en lunch niet over
'Want vanavond komt er een vier-gangendiner!' Ja, dat klopt, maar sla het ontbijt en de lunch niet over. Door een maal over te slaan krijg je eerder trek en ga je snaaien. Uiteindelijk zul je zien dat je meer eet dan je je had voorgenomen. Sta je laat op, begin de feestelijke dag dan met een brunch.

7. Schep niet in één keer te veel op
We hebben vaak de neiging om een bord lekker vol te scheppen en dat vervolgens ook allemaal op te eten. Is niet erg, maar als je nog gang twee, drie en vier krijgt is het misschien niet zo handig. Daarom: eet van alles een beetje.

8. Take it easy met alcohol
Heerlijk een glas rood bij je hertenbiefstuk! En dan heb je natuurlijk nog een aperitief en een likeurtje toe. Wist je dat je lichaam eerst de alcohol verbrandt en dan pas je eten? Daarom is het verstandig om het rustig aan te doen met alcohol. Sla anders de wijn bij een gang over of kies voor een virgin cocktail. Een wat? Een cocktail zonder alcohol. Je kunt ze heel gemakkelijk zelf maken, bijvoorbeeld door Spa Marie Henriette te mengen met een beetje honing, citroensap en munt.

9. Drink voldoende water
Op een feestdag zijn we druk met van alles en nog wat, maar in ieder geval niet met water drinken. Een uur voor de maaltijd en een uur na de maaltijd een glas water drinken helpt de spijsvertering. Zet daarom altijd een glas water in de buurt of vul bijvoorbeeld een Dopper, zodat je er er steeds aan herinnerd wordt.

10. Stop met achteraf spijt hebben van de dingen die toch hebt gegeten
'En niet mocht van jezelf!' Ach, het zijn maar een paar dagen en een paar uitschieters horen nou eenmaal bij het leven. Zorg dat je ervan hebt genoten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *