parallax background
 
juli 7, 2017

Mineralen en spoorelementen, essentieel voor geestelijk en lichamelijk welzijn

Mineralen fungeren als katalysator voor vele biologische reacties in het lichaam, zoals het samentrekken van spieren, de transmissie van berichten via het zenuwstelsel, de productie van hormonen, het transport van zuurstof en energie, de instandhouding en herstel van weefsels en botten, de spijsvertering en de benutting van voedingsstoffen uit voeding. Alle weefsels en vloeistoffen in ons lichaam bevatten variërende hoeveelheden mineralen. Mineralen zijn bestanddelen van de botten, tanden, weke delen, spieren, bloed en zenuwcellen. Mineralen zijn essentieel voor een goede geestelijke en lichamelijke welzijn.
juli 6, 2017

Jodium

Jodium is een bouwsteen van de schildklierhormonen in het lichaam. Deze hormonen zijn onmisbaar voor een goede groei, de ontwikkeling van het zenuwstelsel en de stofwisseling. Een jodiumtekort kan bij kinderen leiden tot een groeiachterstand.
juni 30, 2017

LivePT voedingstips: Juli, wat eten we deze maand? (seizoens wise)

Elke maand proberen we een lijst samen te stellen met seizoen producten uit Nederland. Bijna alle groentesoorten (en fruitsoorten) zijn gebonden aan een bepaalde periode in het jaar, en hoeven normaliter niet uit kassen of uit de import te komen. De lijsten die wij hiervoor opstellen bestaat uit zoveel mogelijk groenten en fruit met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk; zo min mogelijke reistijd tussen het oogsten en serveren zegmaar.
juni 23, 2017

Fosfor

Fosfor is een mineraal dat in het lichaam en in voedsel in de vorm van fosfaat voorkomt. Fosfaat geeft net als calcium, stevigheid aan de botten en de tanden. Het lichaam heeft niet snel een tekort aan fosfor. Alleen overmatig gebruik van geneesmiddelen kan een tekort veroorzaken. Een tekort aan fosfor uit zich in pijn in spieren en botten en botontkalking, gebrek aan eetlust en het ontstaan van nierstenen. Hoe krijg je het binnen: Voedingsmiddelen als melk, vis, vlees en brood bevatten relatief veel fosfor.
juni 18, 2017

Chroom

Chroom heeft invloed op de koolhydraatstofwisseling. Tekorten aan chroom komen in Nederland niet voor. Men gaat er dus van uit dat gevarieerde voeding voldoende chroom bevat. De bewering dat chroomsupplementen de eetlust verminderen, is nog nooit bewezen.
juni 1, 2017

LivePT Recept : Gegrilde asperges met prosciutto

Je zorgt er eerst voor dat je barbecue een temperatuur heeft van 150-175 graden. Je wikkelt de asperges in de prosciutto (plakje), druk stevig aan zodat het vast blijft kleven. Plaats de asperges gekruist op de barbecue. Draai de asperges om de 2 a 3 minuten even om, na een minuut of 8 zouden ze klaar moeten zijn.
mei 24, 2017

LivePT Recept: Watermeloensalade met avocado

Deze watermeloen - avocado salade is een gezonde aanvulling op je barbecue, maar vooral heel erg lekker! Ook voor mensen die nog nooit avocado hebben gegeten is dit een leuke manier om de vrucht eens uit te proberen door de afwisseling met watermeloen in het gerecht. Het originele recept komt van Jennifer, oprichtster van voedzaamensnel.nl, waar ik wel vaker wat inspiratie op doe voor mijn eigen gerechten gedurende de week.
mei 23, 2017

Watermeloen, goed te doen!

Beta-cryptoxanthine is een veel voorkomende carotenoïde die wordt gevonden in fruit (naast watermeloen bijvoorbeeld ook in mandarijnen en sinaasappelen). Beta-cryptoxanthine hebben een belangrijke rol binnen de menselijke gezondheid. Het heeft antioxidant eigenschappen en van belang van cel-naar-cel communicatie. Het is een voorloper van vitamine A welke van essentieel belang is bij zicht, immuunrespons, de groei en ontwikkeling. Carotenoïde is bij het overdragen van energie bij de fotosynthese betrokken als antennenpigment. Verder beschermen ze tegen de schadelijke gevolgen van zonlicht, bijvoorbeeld van ultraviolette straling..
mei 18, 2017

BCAA’s

Dit laatste is voor velen reeds bekend, echter wat zijn BCAA's? De afkorting BCAA's staat voor Branched-Chain Amino acids, in het Nederlands; de ‘vertakte-keten-aminzuren’ genoemd. Deze keten aan drie essentiele aminozuren (leucine, isoleucine en valine) maken een derde deel uit van de totale essentiele aminouren en ongeveer 70 procent van het totale spiereiwit.
mei 16, 2017

LivePT Recept : Scherpe spinaziesalade met appel

Weer een lekker recept met een van mijn favoriete ingrediënten; spinazie! Echter nu, al zeg ik het zelf, in een iets minder saaie combinatie. De cranberries in deze salade maken je even attent op hun aanwezigheid. Mocht dit iets teveel voor je zijn, zijn de gedroogde cranberries een erg lekker alternatief. Uiteraard is deze salade gemakkelijk uit te breiden met bijvoorbeeld gegrilde kip, gerookte bacon of feta. Hier is mijn variant;
mei 6, 2017

Fluoride

Fluoride speelt een rol bij de opbouw van je botten en het tegengaan van tandbederf. In voeding zit fluor altijd vast aan een ander mineraal. Onze voeding bevat te weinig fluoride om een goede bescherming te geven tegen tandbederf. Daarom wordt extra fluoride aangeraden in de vorm tandpasta met fluoride.
mei 6, 2017

Ijzer

IJzer speelt een grote rol bij stofwisselingsprocessen in het bloed en de lichaamscellen en bij de vorming van hemoglobine, dat nodig is voor het zuurstoftransport in het bloed en de stofwisseling. Hoe meer behoefte het lichaam heeft aan ijzer, hoe beter het ijzer opneemt.
mei 5, 2017

LivePT Recept: Kipshoarma met basilicum citroen dressing

In een, met name, drukke levensstijl is het vaak verstandig je voeding voor te bereiden voor de gehele week of in ieder geval meerdere dagen. Het ‘foodpreppen’ is dan ook een populaire term die je steeds vaker voorbij ziet komen bij iedereen die zich serieuzer wilt storten op de gewenste (trainings-) resultaten.
mei 3, 2017

LivePT Recept: Artisjok en ansjovis

De artisjok komt van oorsprong uit Perzië en Turkije en is vanuit deze landen het hele jaar door verkrijgbaar. De artisjok wordt van mei tot en met november met name geïmporteerd vanuit Frankrijk en wordt ook op kleine schaal in Nederland geteeld.
mei 1, 2017

LivePT voedingstips: Mei, wat eten we deze maand? (seizoens wise)

Seizoensproducten zullen je altijd voorzien van voedingsstoffen die je op dat moment een goede aanvulling zullen geven; dit regelt de natuur al jaren zelf. De seizoensproducten groeien namelijk alleen in het seizoen waarin ze optimaal kunnen ontwikkelen en zijn daarmee op hun rijkst gevuld met voedingsstoffen zonder aan het groeiproces er iets aan toe te voegen. Elke maand proberen we een lijst samen te stellen met seizoen producten uit Nederland. Bijna alle groentesoorten (en fruitsoorten) zijn gebonden aan een bepaalde periode in het jaar, en hoeven normaliter niet uit kassen of uit de import te komen. De lijsten die wij hiervoor opstellen bestaat uit zoveel mogelijk groenten en fruit met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk...
april 26, 2017

Peulvruchten; veel antistoffen en weinig voedingsstoffen

Peulvruchten zijn een veel gekozen groente voor vegetariërs vanwege de eiwitten en mineralen die in deze groente voorkomen en is een voordeligere keuze ten opzichte van vlees of vis. Daarbij worden veel peulvruchten regelmatig gebruikt in lekkere gerechten waarbij je een verzadigd gevoel krijgt.
april 25, 2017

LivePT Recept : Zalm, appel en spinazie salade

Spinazie is een van mijn favoriete groenten, niet alleen vanwege de smaak, maar ook omdat het zo gemakkelijk in diverse gerechten te gebruiken is. Vaak snij ik het in stukken voor in een salade met basilicum en tomaat, in een quiche, of even roerbakken.
april 21, 2017

LivePT Recept: Bloemkool pannenkoeken

Naast dat deze pannenkoeken lekker zijn, is bloemkool ook nog een echte vitamine/mineralen booster. Niet alles van ver is beter, als je een superfood van eigen bodem wilt eten pak je volgende keer gewoon de bloemkool van eigen bodem. Teffmeel pannenkoeken, boekweit pannenkoeken en dan nu voor de verandering eens bloemkool pannenkoeken.
april 20, 2017

Onzin die supplementen!

Supplementen, ze vliegen je om de oren. Het kan niet anders dan dat het je opvalt dat er adviezen worden gegeven omtrent supplementen. Of liever gezegd, suppletie. De officiële betekenis van een supplement is; ‘een voedingsmiddel dat wordt gebruikt als aanvulling op de normale voeding’. Onthoudt dus goed, supplementen zijn bedoeld als aanvulling van je voeding; geen vervanging.
april 14, 2017

LivePT Recept : Apple Slice met Pasen!

Hoe kun je ochtenden in het weekend beter beginnen dan met een gezond en uitgebreid ontbijtje uit de oven waar je huis heerlijk van gaat ruiken. Dit gezonde ‘platte’ appeltaartje is niet alleen lekker als ontbijt, maar kan ook prima bij de koffie of thee, of gewoon wanneer je wilt.
april 14, 2017

Meer chocolade voor iedereen!?

Er zijn verscheidene redenen waarom personen een ware ‘craving’ kunnen ervaren naar chocolade. Statistisch gezien hebben vrouwen dit vaker dan mannen, welke juist meer diezelfde ‘craving’ kunnen ervaren naar rood vlees (B12, proteïne) en bier (vitamines B en gist).
april 12, 2017

Wat kunnen we met asperges

Bij asperges denk je misschien aan gekookte asperges met een vette, witte saus. Maar je kunt ‘het witte goud’ op zoveel meer manieren klaarmaken! Met de witte asperges volop in de schappen is het daarom tijd voor een lekker asperge recept!
april 7, 2017

Chloor of chloride

Chloor is in het lichaam gebonden aan de mineralen natrium en kalium. Dit zijn zouten. Ze zorgen voor de vochtbalans in je lichaam. Ook is chloor onderdeel van het maagzuur. Aangezien voeding veel zout bevat, krijgt iedereen meer dan genoeg chloor binnen. Hoe krijg je het binnen: Chloride zit in bijna alle voedingsstoffen en dranken.
april 1, 2017

LivePT voedingstips: April, wat eten we deze maand? (seizoens wise)

Seizoensproducten zullen je altijd voorzien van voedingsstoffen die je op dat moment een goede aanvulling zullen geven; dit regelt de natuur al jaren zelf.
maart 28, 2017

LivePT Recept : Mojito Paleo

Voor wie opzoek is naar een heerlijk verfrissend drankje! Hoewel de temperaturen nog niet optimaal zijn, is de zomer wel in zicht en kunnen we zo nu en dan een verfrissende dorstlesser gebruiken. Een lekker drankje zonder alcohol. Oftewel, een drankje voor iedereen (ja, zelfs de kleinsten onder ons) om van te genieten. Alles aan dit drankje schreeuwt Mojito, de alcohol? Die mis je echt niet in dit recept.
maart 17, 2017
zwemmers

LivePT recept: Ei vrij paleo ontbijt

Wij zijn natuurlijk bij uitstek dé brood eters, maar heb je besloten om je voeding om te buigen naar een meer paleo gerelateerd voedingspatroon, verlies dan niet je creativiteit. Er zijn nog veel meer geweldige recepten zonder eieren.
maart 16, 2017

Quinoa uit eigen land!

Toon en Janna de Geus, broer en zus, of in dit geval Boer & zus, telen sinds 2016 op de boerderij van hun ouders quinoa. Het telen van de quinoa gebeurd in een klein plaatsje Mookhoek genoemd, wat ligt op het eiland de Hoeksche Waard. Boer Toon heeft hierbij het plan de boerderij in de toekomst over te nemen en nieuwe gewassen te gaan telen. Terwijl Janna zich voornamelijk bezighoudt met het promoten van de quinoa en gerelateerde recepten.
maart 15, 2017

De aardpeer

Een aardpeer is rijk aan ijzer, fosfor en vitamine B1. Het bevat onverteerbare suikers in de vorm van inuline, die de werking van de darmflora bevordert.
maart 13, 2017

LivePT voedingstip met recept: Quinoa!

Het beste en fijnste uit twee werelddelen: de heerlijke smaken uit Azië waarin zoet, zuur en pittig zit verwerkt en het ontzettend gezonde quinoa uit Zuid-Amerika. Quinoa laat zich verrassend goed combineren met vele smaken van zoet tot hartige gerechten; je kan het dus naar hartenlust mee variëren.
maart 12, 2017

LivePT recept: Gember Muffin

Lekkere trek, of een lange dag voor de boeg? Prepareer deze muffins en neem er een paar mee voor onderweg, leuk ook voor je collega's om uit te delen!
maart 10, 2017

LivePT recept: Geroosterde kip met zoete aardappel

Voor (nog meer) variatie; vul de aardappel met kwark, knoflook, bieslook, lente-uitjes en peterselie. En / of top het gerecht af met wat pecan-/cashewnoten of whatever je lekker vindt.
maart 7, 2017

Natrium

Het lichaam heeft natrium nodig voor de vochthuishouding van het lichaam. Daarnaast is natrium in combinatie met kalium belangrijk voor een gezonde bloeddruk, het doorgeven van zenuwprikkels en het samentrekken van de spieren. Natrium komt van nature in bijna alle voedingsmiddelen voor, maar is ook een bestanddeel van zout. De kans op een tekort aan natrium is klein. Van natrium heb je maar heel weinig nodig. De hoeveelheid natrium die in voeding voorkomt, is meer dan voldoende. Bij ernstige diarree kan een tekort aan natrium in het lichaam ontstaan en bestaat de kans op uitdroging. Extra drinken in combinatie met meer zout is dan nodig om het tekort aan te vullen.
maart 4, 2017
EET FRUIT_DRINK HET NIET

Eet fruit, drink het niet!

‘’Veel mensen zien een stuk fruit en een vruchtensap nog als gelijkwaardige producten terwijl een glas vruchtensap substantieel meer suiker bevat en minder, of zelfs geen, voedingsvezels’’
maart 1, 2017

LivePT voedingstips: Maart, wat eten we deze maand? (seizoens wise)

Elke maand proberen we een lijst samen te stellen met seizoen producten uit Nederland. Bijna alle groentesoorten (en fruitsoorten) zijn gebonden aan een bepaalde periode in het jaar, en hoeven normaliter niet uit kassen of uit de import te komen. De lijsten die wij hiervoor opstellen bestaat uit zoveel mogelijk groenten en fruit met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk; zo min mogelijke reistijd tussen het oogsten en serveren zegmaar.
februari 27, 2017

LivePT recept: Vervanger van je bak cruesli

Havermout of een bak yoghurt met cruesli is sinds jaar en dag mijn persoonlijk favoriet wanneer ik op een doordeweekse dag even snel een ontbijt in elkaar moet toveren. Helaas, zoals zovelen, maakte ik daarmee een veelgemaakte fout te denken dat dit het enige en gezondste keuze was die je in de haastige ochtenden kan maken.
februari 23, 2017

Paarse spruitjes, de vergeten groente!?

Veroveren paarse spruitjes binnenkort ons bord? De smaak is zoeter en milder, wat ook kinderen zal aanspreken.
februari 21, 2017
Drink voldoende drink regelmatig, tips van Live PT

Voldoende water drinken, zo doe je dat!

Wanneer we continu te weinig vocht binnen krijgen kan dit als resultaat geven dat de cellen in je lichaam chronisch uitgedroogd zijn. Kenmerken kunnen zijn; voedingstekorten, frequente verkoudheid, griep en een verminderd herstelvermogen van trainingen.
februari 20, 2017
Roergebakken spruiten met cashewnoten LivePT

LivePT Recept: Roergebakken spruiten met cashewnoten

Deze lunch is te makkelijk, te lekker en je hoeft 'm niet te delen met je kinderen ;). Februari is de maand van de spruitjes, een lekker recept kan dus niet ontbreken. En bovendien; spruiten zijn prima voor de lunch!
februari 1, 2017

Magnesium

Magnesium is nodig voor de opbouw van je botten en speelt een rol bij de samentrekking van spieren. Een tekort komt niet vaak voor. Een tekort leidt tot vermoeidheid; spierkrampen en zelfs hartcomplicaties. De symptomen zoals dorst, lusteloosheid of vermoeidheid zijn heel algemeen en dus moeilijk te herkennen.
januari 7, 2017

Kalium

Kalium is belangrijk voor een gezonde bloeddruk. Het zorgt voor de samentrekking van spieren en de geleiding van zenuwprikkels. De nieren houden de hoeveelheid kalium in het lichaam constant. Als het lichaam te weinig kalium heeft, scheiden de nieren zo min mogelijk kalium uit. Als er te veel kalium is, wordt dat voor ongeveer negentig procent uitgeplast. De rest verlaat het lichaam via de ontlasting.
december 16, 2016

5 x ideeën voor Paleo voorgerechten met Kerst

Een beetje smokkelen mag best, maar om je een handvat aan te reiken hebben we 5 Paleo voorgerechten voor je op een rij gezet.
december 5, 2016

LivePT recept: Paleo boerenkoolstamppot met rookworst

tijd voor soepen en stamppotten. Boerenkool is bij velen favoriet, maar als je je aan een Paleo-dieet houdt zijn die aardappelen niet de beste keuze. Maar, waar vervang je ze dan door? Bijvoorbeeld door bloemkool, pastinaak of knolselderij. Kun je echt niet zonder de aardappel, probeer dan eens de zoete variant.
november 28, 2016

LivePT recept: Haverkoeken voor ontbijt of tussendoor

Omdat het verwarmend werkt in de winter, je veel ingrediënten toe kunt voegen en het als stevig ontbijt kan dienen. Maar, havermout heeft nog meer voordelen. De graan bevat vitamine B, calcium, magnesium, silicium, ijzer, zink, verschillende aminozuren en een hoop vezels. Daarnaast bevat het Tryptofaan, een voorloper van Serotine (het gelukshormoon). 's Avonds wordt er uit Serotine weer Melatonine gemaakt wat zorgt voor een fijne nachtrust. Ook zorgen Serotine in combinatie met Magnesium voor een goed werkend darmstelsel en kan het verstopping voorkomen.
november 21, 2016

LivePT recept: Paleo Vis met Notenkorst uit de oven

Bij ovenrecepten denken we al gauw aan quiches, groenteschotels of pizza's. Alleen zijn deze gerechten niet altijd Paleo-proof. Daarom is vis een goede optie. Vis uit de oven is over het algemeen sappiger en gezonder, omdat je het niet bakt. Deze keer: Paleo Vis met een knapperige notenkorst uit de - jawel - oven.
november 16, 2016

LivePT recept: Paleo Kruidnoten (met maar een paar ingrediënten!)

Hoezo Paleo, vraag je je af. Nou, omdat ze geen zuivel en granen bevatten. Het meel wordt vervangen door amandelen en de suiker door honing. Even in de oven en smullen maar. Het onderstaande recept is voor lekker veel pepernoten, zodat je ze ook nog kunt uitdelen op je werk, of bij LivePT bijvoorbeeld
november 9, 2016

LivePT voedingstips: Wat eten we deze maand (seizoens wise)

Het is koud. Best wel heel erg koud. En dat betekent automatisch dat ons lichaam schreeuwt om energie, om brandstof. Dat is goed, maar kijk uit dat je geen snelle, ongezonde brandstof tot je neemt. Daarbij moet je je afvragen wat dit seizoen je te bieden heeft.
november 2, 2016

LivePT recept: Paleo lunchtrommel voor naar je werk

Daarbij: soms wil je iets extra's meenemen, bijvoorbeeld een avocado of een gekookt ei, en om die nou ik dat ene bakje te proppen is ook zoiets. Ken jij de ecolunchbox al? Een handige én duurzame set van drie voedselcontainers voor het gescheiden meenemen van verschillende etenswaren. Kijk, daar worden wij blij van. Daarbij is het niet van plastic maar van RVS. Makkelijk schoon te maken en je lunch meenemen wordt gemakkelijker.
oktober 24, 2016

LivePT recept: Oosterse gepofte zoete aardappel met groenten

Het is een vega gerecht, maar ook hartstikke lekker met een stuk zalm. Bednek wel dat de avocado's al vol vetten zitten, dus maak het niet te bont. Kijk even mee en verras je zelf en je gasten.
oktober 14, 2016

LivePT recept: Gevulde paprika’s met spinazie, champignons en bacon

Kijk maar even wat voor groenten je erin wilt doen, wij hebben gekozen voor spinazie, maar je zou ook kunnen kiezen voor doperwten of broccoli. Geen trek in bacon? Kies dan voor een lichtere variant zoals kip. Of ham als je daar zin in hebt. Paprika's zijn rijk aan vitamine A en C. Bovendien bevatten paprika’s een hoog vitamine B6 gehalte en foliumzuur, die het risico op hart- en vaatziekten verminderen. Daarnaast zijn vooral rode paprika’s één van de weinige voedingsmiddelen zijn die lycopeen bevatten. Lycopeen is een voedin
oktober 7, 2016

Calcium

Calcium is nodig voor de botten en het gebit, het is een mineraal dat het meest van alle voorkomt in het lichaam. 99% van het calcium in het lichaam wordt gevonden in de botten en het gebit als een integraal deel van hun structuur. Verder speelt het een rol bij de het transport van stoffen in de lichaamscellen (natrium, kalium en magnesium). Een calciumtekort kan leiden tot botontkalking. Hoe krijg je het binnen: Melk, Kaas, Joghurt e.a. zuivelproducten, maar ook via brood, groente en aardappelen.
oktober 4, 2016

LivePT recept: Broccoli mungbonen soep met spekjes en haverbrood

Jaaa, het is nu echt herfst en dat betekent: soep. Dit keer een soep van broccoli en mungbonen, met eventueel spekjes en haverbrood. De broccoli en mungbonen zorgen voor een aardige dikte. De spekjes zorgen voor net even wat meer body en het haverbrood is ook perfect om de volgende dag bij een salade te eten.
september 27, 2016
zwarte bonen

LivePT recept: Zwarte bonen burger met kurkuma en komijn

Om het even een keer bij een vegetarisch gerecht te houden, schotelen we deze week een zwarte bonen burger voor met kurkuma en komijn.
september 20, 2016
zoete aardappels

LivePT recept: Paleo stoof met gehakt en zoete aardappel

Niet te zwaar, maar wel voedzaam met een hoop groenten. Zo kwam ik op het volgende recept: zoete aardappel stoof met tomaten en gehakt.
september 15, 2016
paleo lasagna

LivePT recept: Paleo lasagna

De key ingredient zijn niet de lasagnavellen (bij Paleo vervangen we deze namelijk), maar een goede en kruidige saus. En mocht je de lactose niet willen weglaten (kaas maakt het gerecht namelijk wel smakelijker), kies dan voor Ricotta of Parmesaan. Deze twee kaassoorten bevatten minder lactose. Mocht je het toch liever niet eten, maak dan een mengsel van bloemkool, cashewnoten en olijfolie.
september 6, 2016
springrolls

LivePT recept: Paleo springrolls voor lunch of diner

En wat is er nou fijner dan een gerecht die je zowel voor lunch als diner kunt maken én dat het ook nog eens easy is?! Daarom: Paleo springrolls.
augustus 23, 2016

Daarom krijg je van knoflook een sterke geur en dit doe je er tegen!

Andy Brunning legt in zijn nieuwe boek de scheikundige werking van knoflook uit. Daarbij vertelt hij dat wanneer je knoflook eet het enzym allylmetylsulfide vrijkomt. Aha! Die overheersende geur ontstaat dankzij bepaalde zwavelverbindingen, die zo sterk zijn dat ze wel 24 uur aanwezig kunnen zijn.
augustus 23, 2016

LivePT recept: Big Big Bacon Burgers

Soms heb je gewoon trek in een lekker stuk vlees. En dat past ook prima in een Paleo-dieet. Deze Big Big Bacon Burgers, zijn heerlijk, smaakvol en zitten vol eiwitten. Laat het broodje voor wat het is, maar eet er een lekkere, frisse salade bij van tomaat, spinazie, peterselie, augurk en komkommer.
augustus 23, 2016

LivePT recept: Hartige spinazie-zalm muffins

Je kunt ze van tevoren maken (het is een ovenrecept) en ze zijn zeker een paar dagen houdbaar in de koeling. Het enige wat je hoeft te doen is je koelkast open te trekken en te beginnen aan je ontbijt. Of neem ze mee naar je werk. Opgewarmd zijn ze net even iets smaakvoller, maar koud zijn ze prima.
augustus 17, 2016

LivePT recept: Gevulde zoete aardappel met kip (Paleo-proof!)

Oké, het is misschien geen weer voor een ovenrecept, maar in combinatie met een BBQ gaat dit recept ook prima! Zoete aardappels bevatten veel vezels, bètacaroteen, vitamine B, B1, B6 en C.
augustus 13, 2016
zwemmers

Dit ontbijten Olympische zwemmers

Een zwemmer heeft echt geen zin om nog een half uur in de keuken te staan om een ontbijt klaar te maken.

Quote van de week

Don't eat less just eat right

- Onbekend