Mocht dit iets teveel voor je zijn, zijn de gedroogde cranberries een erg lekker alternatief. Uiteraard is deze salade gemakkelijk uit te breiden met bijvoorbeeld gegrilde kip, gerookte bacon of feta. Hier is mijn variant;
6 porties, gluten vrij en goed te bewaren in de koelkast voor vier dagen
500 gr. Spinazie
(Gedroogde) cranberries
2 Elstar appels
Rode ui
1 cup Olijfolie
2 Tenen knoflook
1 snufje Cayenne
1/3 cup rietsuiker
Versgemalen peper naar smaak
Snufje zout
½ cup rode wijnazijn
2 cups walnoten of pecan noten
1. Snijd de spinazie, rode ui, en appels in hapklare reepjes en blokjes en voeg samen in de uiteindelijke slaschaal of verdeel direct over de borden.
2. Voeg de cranberries, walnoten (of pecannoten) toe aan de borden of schaal.
3. Voeg in een aparte kom de, geperste knoflook, snufje Cayenne, snufje zout en peper, rietsuiker, olijfolie en rode wijnazijn en mix tot een egaal geheel. En voeg toe aan de salade bij de servering. Ook deze saus kan je makkelijk een week bewaren in de koelkast (let op: niet te koud)
Eet smakelijk!