parallax background

LivePT Recept : Scherpe spinaziesalade met appel

Factsheet Meal Preppen
mei 10, 2017
Heb je vaak steken tijdens het sporten? Dit zijn de tips
mei 18, 2017
 

Weer een lekker recept met een van mijn favoriete ingrediënten; spinazie! Echter nu, al zeg ik het zelf, in een iets minder saaie combinatie. De cranberries in deze salade maken je even attent op hun aanwezigheid.

Mocht dit iets teveel voor je zijn, zijn de gedroogde cranberries een erg lekker alternatief. Uiteraard is deze salade gemakkelijk uit te breiden met bijvoorbeeld gegrilde kip, gerookte bacon of feta. Hier is mijn variant;

6 porties, gluten vrij en goed te bewaren in de koelkast voor vier dagen

Ingrediënten

500 gr. Spinazie

(Gedroogde) cranberries

2 Elstar appels

Rode ui

1 cup Olijfolie

2 Tenen knoflook

1 snufje Cayenne

1/3 cup rietsuiker

Versgemalen peper naar smaak

Snufje zout

½ cup rode wijnazijn

2 cups walnoten of pecan noten

parallax background

Cranberry's zijn rijk aan antioxidanten, wat bijdraagt aan een gezond imuunsysteem. Welke verantwoordelijk is voor het afvoeren van afvalstoffen uit het lichaam en zorgt ervoor dat bacteriën en virussen zich niet in het lichaam kunnen nestelen.

 

Zo ga je te werk

1. Snijd de spinazie, rode ui, en appels in hapklare reepjes en blokjes en voeg samen in de uiteindelijke slaschaal of verdeel direct over de borden.
2. Voeg de cranberries, walnoten (of pecannoten) toe aan de borden of schaal.
3. Voeg in een aparte kom de, geperste knoflook, snufje Cayenne, snufje zout en peper, rietsuiker, olijfolie en rode wijnazijn en mix tot een egaal geheel. En voeg toe aan de salade bij de servering. Ook deze saus kan je makkelijk een week bewaren in de koelkast (let op: niet te koud)

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *