parallax background

Science says: hoe duurder je sportabonnement hoe strakker je wordt

LivePT recept: Big Big Bacon Burgers
augustus 23, 2016
alchol
Dit is waarom je de dag na het drinken van alcohol honger hebt
augustus 23, 2016
 

Sportabonnementen duur? Het is maar je hoe je het bekijkt. Er zijn natuurlijk veel 'budget' sportscholen waar je zelf aan de bak mag, maar er zijn ook sport- en trainingsscholen waarbij je professionele hulp krijgt in de vorm van advies en training en waarbij je continu gemonitord wordt (ahum, wij noemen geen namen ;)). Toch kun je beter voor de laatste optie gaan, zo beweert de Amerikaanse econoom Allison Schrager.

parallax background

 
Uit onderzoek blijkt namelijk dat hoe meer geld je aan je sportabonnement kwijt bent, hoe groter de motivatie is om er iets mee te doen. Allison legt aan Quartz uit: "Veel mensen sluiten namelijk een fitnessabonnement af voor een jaar, omdat ze dat per maand minder geld kost. Goedkope sportscholen gaan er echter al vanuit dat je na een halfjaar de moed hebt opgegeven, waardoor ze dus uiteindelijk geld verdienen aan iemand die bijna niet komt sporten." En dat is nou pas echt zonde geld!

Volgens de deskundigen kun je dus beter investeren in een duurder abonnement, omdat je daar meestal wel die killerbody krijgt waar je in eerste instantie voor ging. Bij goedkope fitnesscentra is dat bijna nooit het geval. Wie komt er straks trainen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *