- Nederlanders gemiddeld 3,6 kg vis per jaar eten
- Belgen gemiddeld 12 kg per jaar
- Zuid-Europeanen gemiddeld 20 kg per jaar
- Vis een hoogwaardige eiwitbron is
- Vis laag in calorieën is
- Vis hoogwaardige vetzuren (omega 3) levert
- Een persoon gemiddeld 0.8 – 1.0 gr/kg lichaamsgewicht aan eiwit nodig heeft voor het onderhoud van het lichaam
- Omega 3 ontstekingen kunnen remmen
- Wij aan zee wonen en de beschikking hebben over verse vis zoals wijting, makreel, rode poon, zeeduivel, schol en nog vele andere vissoorten
- Vis zoals wijting, schol en rode poon helemaal niet duur is
- 2 rode ponen
- 1/2 eetlepel citroensap
- Zout
- 1/2 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 klont roomboter
- 200 gram tomatenblokjes in blik
- 1 eetlepels tomatenpuree
- 1/2 eetlepel majoraan
- Peterselie
- Kappertjes
Spoel de vissen rondom schoon, besprenkel ze met citroensap en bestrooi ze met zout. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de vissen 1 minuut per kant. Neem ze uit de pan. Bak de ui met knoflook 5 minuten in het achter gebleven bakvet. Voeg de tomaten met vocht, tomatenpuree, suiker en majoraan al roerend toe. Breng de saus al roerend aan de kook en laat hem 5 minuten zachtjes koken. Breng de saus op smaak met zout. Leg de vissen in de saus en laat ze in 8 minuten zachtjes gaar worden. Keer ze halverwege. Bestrooi het gerecht met de kappertjes en peterselie.
Eet smakelijk!