parallax background

LivePT Recept : Zalm, appel en spinazie salade

Vitamine D
april 24, 2017
Peulvruchten; veel antistoffen en weinig voedingsstoffen
april 26, 2017
 

Spinazie is een van mijn favoriete groenten, niet alleen vanwege de smaak, maar ook omdat het zo gemakkelijk in diverse gerechten te gebruiken is.

Vaak snij ik het in stukken voor in een salade met basilicum en tomaat, in een quiche, of even roerbakken. Ik word dan ook dolgelukkig zodra de spinazie in de aanbieding is bij de supermarkt. Of wanneer de spinazie uit Italië is gearriveerd op de markt (ja het verschil proef je).

Onderstaand gerecht is voor mij nog onbekend en wil ik graag even delen gezien deze er erg aantrekkelijk uit ziet. Verkregen uit het "Paleo Cookbook for athletes" van Marc Holden.

Het gerecht is geschreven voor vier personen en bevat per porsie; 605 Calorieën, 39,8g vet, 16.5g koolhydraten, 6.4g Vezels, 8.1g suikers, 48.1g proteine.

Ingrediënten

Voor de salade:

+/- 700 gram zalmfilet

1000 gram (baby)spinazie

600 gram kropsla

300 gram witte kool, fijngesneden

2 groene appels, fijngesneden


Voor de dressing

220 gram walnoot olie

twee eetlepels apple cider vinegar

1 grote sjalot, fijngeprakt

zout en peper naar smaak

parallax background

Spinazie is een enorm gezonde bladgroente met extreem veel voordelen. Het toevoegen van volwassen spinaziebladeren en babyspinazie aan je eetpatroon is dus een absolute topper!

 

Zo ga je te werk

1. Verwarm de oven op 175 graden.
2. Plaats de zalm in een overschaal en kruid deze met een snufje zout en peper.
3. Voeg wat water toe in de ovenschaal met de vis tot deze volledig is bedekt. Dek de schaal vervolgens af met aluminiumfolie.
4. Bak voor 10 minuten.
5. Mix de overige ingrediënten voor de salade in een grote kom.
6. Voeg alle ingrediënten voor de dressing in een aparte kom en mix tot een geheel.
7. Serveer de salade en voeg naar smaak de dressing toe aan het gerecht.
8. Serveer de zalm uit de oven naast of door de salade heen.

Eet smakelijk alvast!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *