Vaak snij ik het in stukken voor in een salade met basilicum en tomaat, in een quiche, of even roerbakken. Ik word dan ook dolgelukkig zodra de spinazie in de aanbieding is bij de supermarkt. Of wanneer de spinazie uit Italië is gearriveerd op de markt (ja het verschil proef je).
Onderstaand gerecht is voor mij nog onbekend en wil ik graag even delen gezien deze er erg aantrekkelijk uit ziet. Verkregen uit het "Paleo Cookbook for athletes" van Marc Holden.
Het gerecht is geschreven voor vier personen en bevat per porsie; 605 Calorieën, 39,8g vet, 16.5g koolhydraten, 6.4g Vezels, 8.1g suikers, 48.1g proteine.
+/- 700 gram zalmfilet
1000 gram (baby)spinazie
600 gram kropsla
300 gram witte kool, fijngesneden
2 groene appels, fijngesneden
220 gram walnoot olie
twee eetlepels apple cider vinegar
1 grote sjalot, fijngeprakt
zout en peper naar smaak