parallax background

LivePT Recept : Lamsbout met muntsaus

LivePT Recept : Pompoen pannenkoeken
juni 30, 2016
LivePT Recept: deze lasagne van rode biet, sjalot, appel en tijm is perfect voor nu
juni 30, 2016
 

Zoals jullie weten is LivePT voorstander van Paleo.

Een 'dieet' waarbij er naar alles wordt gekeken wat onbewerkt en puur is. Denk aan groenten, fruit, noten, zaden en vlees. En wie dacht dat lamsbout alleen voor Kerst was, die heeft het mis.

Deze frisse lamsbout met zoete aardappelen is voedzaam en heeft een - we zeiden het al - frisse touch door de muntsaus. Prima dus voor deze temperaturen. En zelfs in de zomer is het lekker. Vervang de aardappelen dan bijvoorbeeld door een salade.

Ingrediënten lamsbout

1 hele lamsbout

500 gr. zoete aardappelen

4 eetlepels kokosolie

8 tenen knoflook, waarvan 5 geperst

citroenrasp van 1 biologische citroen (het moet wel écht onbespoten zijn!)

1 bosje rozemarijn, gehakt

Keltisch zeezout en peper naar smaak

Ingrediënten muntsaus

2 eetlepels muntbladeren

12 eetlepels gekookt water

1 eetlepel citroensap

1/2 theelepel kokosbloesemsuiker

parallax background

Lekkere lamsbout met een frisse twist.

 

Zo ga je te werk

Verwarm de oven 200 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Kook de blokjes totdat ze gaar zijn. Voeg de zoete aardappel, 3 knoflooktenen en 2 eetlepels kokosolie in een kom. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Voeg in een grote kom 2 eetlepels kokosolie, 5 knoflooktenen (geperst), citroenrasp en de helft van de gehakte rozemarijn. Wrijf de lamsbout goed in met de marinade. Breng op smaak met peper en zout. Leg de lamsbout op het rek in de oven boven de ovenschaal met zoete aardappelen.

Rooster de lamsbout in een uur gaar. Maak ondertussen de muntsaus, door alle ingrediënten te mixen. Serveer een stuk lamsbout met een wat aardappelen en giet de muntsaus eroverheen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *