parallax background

LivePT Recept: Guilt free brownies

LivePT Recept : Groene aspergesoep met cashew cream
juni 29, 2016
LivePT Recept : Glutenvrije notencrackers
juni 30, 2016
 

We kunnen jullie verblijden met groenteschotels, kip uit de oven, soepen, ontbijtjes, maar soms is het lekker om heel even te snacken. Maar dan wel 'gezond' snacken. Als in: guilt free.

Deze brownies bevatten 3 ingrediënten en zijn overheerlijk! Strooi er voor Koningsdag wat sinaasappelrasp overheen en je hebt een heerlijke snack voor morgen op de bank. Want: het gaat toch regenen en je gaat toch niet naar buiten. Dan maar binnen het beste ervan maken. Daarbij: de koning is jarig, dus we móéten wel iets lekkers eten.

Wat heb je nodig?

keukenmachine

Ingrediënten

Bodem

500 gram zachte dadels

6 eetlepels rauwe cacao

250 gram onbewerkte noten (een mix is erg lekker!)

3 eetlepels kokosrasp

2 eetlepels cacao nibs

Topping

5 eetlepels rauwe cacao

100 gram zachte dadels

175 ml kokosmelk

50 gram gesmolten kokosolie

Sinaasappelrasp van 2 sinaasappels

parallax background

Lekkere guilt free brownies!

 

Zo ga je te werk

Hak de noten heel fijn in de keukenmachine. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe, zodat je een sticky geheel krijgt. Bekleed een bakvorm met bakpapier en verdeel de bodem over de bakvorm. Druk gelijkmatig aan. Zet het mengsel in de koelkast en maak nu de topping.

Doe eerst de dadels in de keukenmachine (je hoeft de keukenmachine niet eerst schoon te maken, scheelt weer tijd!) en voeg hierna de rest van de ingrediënten toe. Laat enige tijd draaien. Als het goed is heb je nu een zachte 'crème' te pakken. Smeer de topping uit over de brownie en laat ongeveer twee uur in de koelkast staan. Strooi de sinaasappelrasp eroverheen et voilà! Een Koningsbrownie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *