Deze brownies bevatten 3 ingrediënten en zijn overheerlijk! Strooi er voor Koningsdag wat sinaasappelrasp overheen en je hebt een heerlijke snack voor morgen op de bank. Want: het gaat toch regenen en je gaat toch niet naar buiten. Dan maar binnen het beste ervan maken. Daarbij: de koning is jarig, dus we móéten wel iets lekkers eten.
keukenmachine
Bodem
500 gram zachte dadels
6 eetlepels rauwe cacao
250 gram onbewerkte noten (een mix is erg lekker!)
3 eetlepels kokosrasp
2 eetlepels cacao nibs
Topping
5 eetlepels rauwe cacao
100 gram zachte dadels
175 ml kokosmelk
50 gram gesmolten kokosolie
Sinaasappelrasp van 2 sinaasappels
Hak de noten heel fijn in de keukenmachine. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe, zodat je een sticky geheel krijgt. Bekleed een bakvorm met bakpapier en verdeel de bodem over de bakvorm. Druk gelijkmatig aan. Zet het mengsel in de koelkast en maak nu de topping.
Doe eerst de dadels in de keukenmachine (je hoeft de keukenmachine niet eerst schoon te maken, scheelt weer tijd!) en voeg hierna de rest van de ingrediënten toe. Laat enige tijd draaien. Als het goed is heb je nu een zachte 'crème' te pakken. Smeer de topping uit over de brownie en laat ongeveer twee uur in de koelkast staan. Strooi de sinaasappelrasp eroverheen et voilà! Een Koningsbrownie!