parallax background

Q&A: Waarom is het eigenlijk zo verstandig om elke dag te bewegen?

LivePT introduceert: Miriam Hanzen
juni 30, 2016
Beter presteren in fysieke training door ademhalingsoefeningen
juli 1, 2016
 

We worden massaal bewuster en weten dan ook dondersgoed dat we meer moeten bewegen.

Niet te veel, want je wilt geen roofbouw plegen op je lichaam, maar wel zo veel mogelijk! Toch? Maar is een dagje helemaal niets doen nou echt zo erg? Ofwel: moeten we daadwerkelijk iedere dag bewegen?

Kijk, tuurlijk is rust nemen af en toe lekker, maar een dag niet bewegen is slechter dan je denkt. De internationale norm voor gezond bewegen is gesteld op 30 minuten actief in beweging zijn per dag. Deze norm is gericht op het onderhouden van gezondheid en is voor verschillend voor jongeren, volwassenen en ouderen.

parallax background

 

Een aantal voordelen op een rijtje:

- Sterke botten

- Verbeterde lichaamshouding

- Minder vatbaar voor stress

- Meer energie

- Verhoogde stofwisseling

- Verbeterde spijsvertering

- Positief effect op het cholesterol

- Positief effect op de bloeddruk

- Positief effect op het hart


Wij denken dat 30 minuten bewegen, geen bewegen is. Ons advies is minimaal 2 uur per dag te bewegen. Dit kan in de vorm van wandelen, fietsen, traplopen en staan in plaats van zitten (lees hier alles over de sedentaire leefstijl). Daarnaast raden we aan minimaal 3 à 4 per week 45-60 minuten intensief te bewegen. Denk dan bijvoorbeeld aan krachttraining. Het lichaam is een bewegingsapparaat, dus maak hier optimaal gebruik van!

En om je te helpen aan een gezonde levensstijl - en dat doen we graag - kun je je ook inschrijven bij VirtualPT! Daar helpen we je 24/7 met het behalen van jouw doelen op het gebied van training, voeding en leefstijl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *