Dat was vroeger. Sinds de dag (zo’n 5 jaar geleden) dat ik mezelf een lekkere en gezonde levensstijl heb aangeleerd, verheug ik me dag na dag op dit moment van ‘me-time’
Ik heb geen glutenallergie of lactose-intolerantie, maar sinds ik me meer en meer ben gaan interesseren in de werking van gezonde voeding, weet ik één ding zeker: niet vullen, maar voeden. Dus, dacht ik, moet je iedere dag een goede basis leggen, zodat je er tegenaan kunt.
Zelf kan ik niet goed tegen koffie en als ik koolhydraten niet compenseer met eiwitten, daalt m’n suikerspiegel binnen luttele minuten. Ieder lichaam is anders, dus duik de keuken in en experimenteer! Hierbij in ieder geval mijn favoriete recepten. Heb jij leuke ideeen? Deel ze met ons!
2 eieren
½ banaan
snuf kaneel
snufje zout
blokje extra pure chocolade (minimal 80% cacao)
2 theelepels notenpasta
2 theelepels kokosolie of ghee (geklaarde boter)
Klop de eieren en mix de banaan erdoor met een staafmixer. Voeg wat kaneel en snufje zout toe. Laat de olie of ghee smelten en giet het mengsel in de pan. Goed losmaken met een spatel en omdraaien als de onderkant lichtbruin is. Doe hetzelfde bij de andere zijde. Leg de pannenkoek nu op een bord en besmeer met notenpasta. Leg het stukje chocolade op de nog warme pannenkoek. Dit ontbijt smelt letterlijk in je mond.