parallax background

LivePT introduceert: Miriam Hanzen

Discussie: Nieuwe leraren moeten scholen gezond maken
juni 30, 2016
Q&A: Waarom is het eigenlijk zo verstandig om elke dag te bewegen?
juni 30, 2016
 

Mijn naam is Miriam Hanzen en ik ben sinds kort werkzaam bij LivePT.

Na mijn middelbare schoolopleiding ben ik Bewegingstechnologie gaan studeren in Den Haag. Daar heb ik Martijn van Delft leren kennen.

Tijdens de opleiding bleek al snel dat ik mensen toch liever persoonlijker wilde helpen en daarom besloot ik om de verkorte opleiding fysiotherapie in Utrecht te gaan volgen. Hier voelde ik mij veel beter op mijn plaats tot ik in het laatste jaar van de opleiding een verkeersongeval kreeg, waarbij mijn nekwervels helemaal verschoven bleken te zijn. Ik liep op dit moment stage bij een orthomanueel arts en deze kon met enkele manipulaties gelukkig alles weer rechtzetten. Helaas ben ik hypermobiel en bleven de wervels telkens weer verschuiven en kreeg ik zenuwontstekingen in mijn gehele lichaam, inclusief veel pijn. Na een lange zoektocht zonder resultaat bij vele therapeuten en artsen binnen de Westerse geneeskunde ben ik verder gaan zoeken in de Oosterse geneeskunde. Na acupunctuur kwam ik terecht bij een vriendin van mijn moeder die mij behandelde met Jin Shin Jyutsu. De klachten waren toen na enkele behandelingen verdwenen en aangezien ik toen meteen weer ben gaan trainen, zijn ze ook nooit meer teruggekomen.

Na het afronden van mijn opleiding fysiotherapie ben ik werk gaan zoeken in het buitenland om mijn horizon te verbreden. Ik heb toen achtereenvolgens gewerkt in een kuuroord in Oostenrijk, een particuliere praktijk in Zwitserland en tot slot 7 jaar in een groot ziekenhuis in Oostenrijk. Hier heb ik voornamelijk gewerkt op de afdelingen Neurologie, Traumatologie, Intensive care en Kinderfysiotherapie. Hierbij kwam het vaker voor dat ik mijn patiënten niet afdoende kon helpen met fysiotherapie, waardoor ik steeds vaker terug dacht aan mijn eigen ervaringen.

Ik besloot om diverse cursussen Jin Shin Jyutsu te volgen en mocht deze vervolgens met toestemming van het ziekenhuis in de praktijk toepassen. Ik heb hiermee goede resultaten geboekt bij verschillende patiënten met verlammingen, inclusief dwarslaesies en ook bij brandwonden op de kinderafdeling. Ook mocht ik te vroeg geboren baby´s behandelen, zodat ze zich zo optimaal mogelijk ontwikkelden.Dit was erg bijzonder om mee te maken.

 

Nu ben ik sinds 2012 weer terug in Nederland en heb ik verschillende cursussen gevolgd om weer verder te groeien als fysiotherapeut, nl.: Mylogenics, Mulligan, oefentherapie voor chronisch zieken en MS clienten. Ook doe ik maitland mobilisaties, medical taping, spiegeltherapie en triggerpoint therapie.

Mijn ervaring is dan ook dat fysiotherapie en jin shin jyutsu elkaar goed complementeren. Mocht je je meer willen weten over jin shin jyutsu, kun je kijken op mijn site: www.jinshinjyutsu.eu.

Ik zal vanaf 11 april elke maandag aanwezig zijn van 7.00-14.00 uur en woensdag van 14.30-19.00 uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *