parallax background

Meisje (7) is genezen van autisme door E621 te vermijden

LivePT Recept : Zalmburgers met Dillesaus
juni 24, 2016
LivePT Recept : Homemade bananenijs met maar 2 ingrediënten.
juni 29, 2016
 

Dit is wel heel bijzonder interessant nieuws.

De Amerikaanse biochemicus Katherine Reid denkt namelijk een manier te hebben gevonden om autisme te genezen. Het gaat volgens haar allemaal om MSG, ofwel mononatriumglutamaat, ofwel de smaakversterker E621. Een smaakversterker die onder andere wordt gebruikt in de Chinese keuken, maar ook in ongeveer 5% van al het bewerkte voedsel zit. En nee, het wordt niet altijd gemeld. Slechts in 1% van de gevallen staat 't op het etiket. Als je smaakversterker, soja-eiwit, wei-eiwit, maïszetmeel of pectine ziet staan, dan hebben we het over MSG. Zelfs in bepaalde soorten tandpasta's zit tegenwoordig E621. Deze week zullen we een lijst maken waarin de verschillende benamingen worden omschreven.

parallax background

Autisme is geen bug in de software. Het is een compleet ander besturingssysteem.

 

Reid vertelt: “We hebben glutamaatreceptoren in ons lichaam en 50 procent van ons zenuwstelsel wordt gestimuleerd door glutamaat, dus er is een gedoseerde hoeveelheid nodig om te functioneren. Het draait allemaal om balans. Er zijn ontzettend veel wetenschappelijke studies die vele ziektes in verband brengen met een onbalans in de verhouding glutamaat tot neurotransmitters in het menselijk lichaam. Het gaat daarbij niet alleen om autisme, maar een aantal verschillende neurologische aandoeningen – er is een connectie met deze onbalans.”


Maar volgens San Francisco Chronicle is er geen wetenschappelijk bewijs voor haar beweringen. Toch is er wel degelijk een geval van heb ik jou daar. En dat is haar 7-jarige dochter Brooke. Toen ze twee was vertoonde ze al tekenen van autisme. Zo had haar dochter vaak woede-uitbarstingen, waren er communicatieproblemen en had ze spijsverteringsproblemen. Reid schrapte gluten en zuivel uit het dieet van haar dochter, maar toen las ze over MSG en het effect daarvan. Bij een teveel van deze smaakversterker raakt het zenuwstelsel namelijk verstoord. “Ik probeerde het bij haar en bij mezelf. Brooke begon beter te communiceren en te praten. Ze werd socialer en haar repetitieve gedrag verdween al snel nadat we waren begonnen met het nieuwe dieet", zegt Reid. “Ik voelde me ook een stuk gezonder. Ik had minder last van hoofdpijn en allergieën.” Ze zegt zelfs dat ze al bij 74 van de 75 kinderen waar ze mee werkt veranderingen in positieve zin laten zien. Bekijk hieronder de video.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *