De seizoensproducten groeien namelijk alleen in het seizoen waarin ze optimaal kunnen ontwikkelen en zijn daarmee op hun rijkst gevuld met voedingsstoffen zonder aan het groeiproces er iets aan toe te voegen.
Elke maand proberen we een lijst samen te stellen met seizoen producten uit Nederland. Bijna alle groentesoorten (en fruitsoorten) zijn gebonden aan een bepaalde periode in het jaar, en hoeven normaliter niet uit kassen of uit de import te komen. De lijsten die wij hiervoor opstellen bestaat uit zoveel mogelijk groenten en fruit met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk; zo min mogelijke reistijd tussen het oogsten en serveren zegmaar. Quinoa bijvoorbeeld, groeit ook gewoon in Nederland, en hoeft niet per se geïmporteerd te worden; kortom ecologische verantwoord wanneer je deze gewoon bij buurman de boer haalt.
De seizoens- groenten en fruit voor deze maand (April) zijn;
• Groente: Aardappelen, Asperge, Bleekselderij, Chinese Kool, Komkommer, Lamsoren, Paksoi, Prei, Raapjes, Raapstelen, Rabarber, Radijs, Rode biet, Rode Kool, Roma Tomaten, Spinazie, Witlof, Witte Kool, Wortelen.
• Fruit: Voornamelijk appelen, uiteraard zijn er meerdere fruitsoorten voorhandig, echter hebben deze een grotere ecologische voetafdruk