parallax background

LivePT recept: Paleo lunchtrommel voor naar je werk

5 x waarom krachttraining je leven kan veranderen
oktober 25, 2016
Wat is het effect van sporten op kinderen?
november 5, 2016
 
Niet altijd gemakkelijk om je lunch (zelfgemaakt of restjes van de vorige avond) mee te nemen naar je werk. Immers, soms vergeet je het of je hebt niet het juiste bakje gevonden. Daarbij: soms wil je iets extra's meenemen, bijvoorbeeld een avocado of een gekookt ei, en om die nou ik dat ene bakje te proppen is ook zoiets. Ken jij de ecolunchbox al? Een handige én duurzame set van drie voedselcontainers voor het gescheiden meenemen van verschillende etenswaren. Kijk, daar worden wij blij van. Daarbij is het niet van plastic maar van RVS. Makkelijk schoon te maken en je lunch meenemen wordt gemakkelijker dan ooit.

parallax background

 

Maar, wat stop je erin? Wellicht heb je geen restjes van vorige dag, maar wil je toch een voedzame lunch. Ik heb zelf altijd bio blikken bonnen thuis staan, heel veel groenten en gekookte bietjes. Ook liggen er altijd avocado's in de fruitmand. Nou goed, wat is nou goed om altijd in je lunchtrommel te stoppen.

Je neemt:
- Een handvol spinazie: 180 Gram gekookte spinazie bevat maar liefst 1110% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) aan vitamine K. Het kan geen kwaad om veel meer dan de ADH te eten. Ook zit er 377% aan vitamine A in. Van deze vitamine is het vrij moeilijk om een tekort op te lopen aangezien het in veel verse groente en fruit zit. Verder zit er 65% van de ADH aan foliumzuur(B11) in. Dat is bovenal interessant voor zwangere vrouwen maar iedereen heeft het nodig.

- Een plak duurzame rosbief of gerookte zalm (of allebei): een perfecte keus voor een Paleo-dieet. Zalm bevat veel Omega3, rosbief is mager, maar bevat relatief gezien veel eiwitten.

- Een gekookt ei (of twee): een ei bevat de volgende mineralen: fosfor, kalium, natrium, calcium, magnesium, zink en ijzer, maar ook vitamines als A, B1, B2, B6, , B11, B12, E, D en Biotine.

- Komkommer, kerstomaatjes en/of geraspte wortel (zoveel je wilt). Tegenwoordig heb je bij de supermarkt ook gegrilde groenten. Hier zit verder niets geks in, behalve olijfolie en kruiden. Handig voor als je zelf geen tijd hebt om het te maken.

- Een halve avocado: een avocado bevat best veel calorieën en om nou een hele te nemen is misschien een beetje overdreven. Het bevat veel gezonde vetten en het is een goede bron van kalium en magnesium en vitamine A, B1, B2, B6, C, E en foliumzuur (B11). Vooral het mineralengehalte is erg hoog: bijna drie keer zoveel als in de meeste andere vruchten!

- Een eetlepel bio mayo (of zelfgemaakt), ik hou altijd van degene waar een beetje citroen in zit. Kijk eens bij de bio supermarkt welke jouw favoriet is. Let wel op dat je degene pakt met het kleinste suikergehalte.

- Handvol peulvruchten zoals kikkererwten of linzen. Ook zwarte bonen zijn een goede optie. Peulvruchten bevatten veel vitamine B en ijzer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *