Niet dat je er nu echt aan moet denken, aan lasagna, maar het is altijd goed om een fijn recept in huis te hebben. Vooral als je eters krijgt. En buiten dat: dit kun je prima één keer per week eten. Het vult en ook kinderen zijn er dol op. De key ingredient zijn niet de lasagnavellen (bij Paleo vervangen we deze namelijk), maar een goede en kruidige saus.
En mocht je de lactose niet willen weglaten (kaas maakt het gerecht namelijk wel smakelijker), kies dan voor Ricotta of Parmesaan. Deze twee kaassoorten bevatten minder lactose. Mocht je het toch liever niet eten, maak dan een mengsel van bloemkool, cashewnoten en olijfolie.
Ingrediënten voor de saus:
2 el olijfolie
1 gele ui, gesnipperd
1 tl zeezout
500 gr rundergehakt, bio
1/2 kop rode wijn
3 knoflooktenen, fijngehakt
Zwarte peper naar smaak
1/2 tl gerookte paprikapoeder
1 fles passata (bio, van de supermarkt)
Voor de lagen
1 aubergine, gesneden in kleine blokjes
1 pastinaak, in dunne plakjes
1 tl zeezout
7 el olijfolie
2 el ghee
1/2 bakje basilicum
6 paddenstoelen, in plakjes
2 koppen babyspinazie
3 kleine courgettes, doormidden gesneden en in plakjes
1 bak ricotta van 250 gr
3 el Parmesaan
Kerstomaatjes voor de garnering