Ingrediënten
150 gram kastanjemeel, 150 gram amandelmeel (of boekweitmeel als je dat lekkerder vindt)
2 eieren
4 eetlepels honing (of dadelstroop), 1 eetlepel kokosbloemsuiker
5 flinke eetlepels speculaaskruiden
1 theelepel baking soda
snuf zout
Zo ga je te werk
Meng eerst de droge ingrediënten bij elkaar. Kijk goed uit dat het meel helemaal los is en er geen klonten ontstaan. Amandelmeel is namelijk ietwat vettig. Voeg vervolgens de eieren en de honing toe. Is het deeg plakkerig? Goed zo, dat is ook de bedoeling. Proef stiekem of het mengsel 'zoet' genoeg is en of er genoeg kruiden inzitten.
Maak kleine bolletjes met je handen en snijd ze door de helft. Leg ze op bakpapier. Ja, het is inderdaad erg plakkerig, maar dat hoort. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en schuif de bakplaat in de oven als deze klaar is.
Na een kwartiertje zijn ze klaar. Houd ze wel goed in de gaten. Wat ook lekker is: als ze afgekoeld zijn wat pure chocolade eroverheen sprenkelen. Eet niet alles in één keer op, maar bewaar ook wat in een goed afgedekte trommen. Zo blijven ze een paar dagen lekker knapperig. Hmmm... Wij ruiken ze al!