parallax background

LivePT recept: Paleo Kruidnoten (met maar een paar ingrediënten!)

6 dingen die je op zondag moet doen om je maandag topfit te voelen
november 13, 2016
10 manieren om iedere dag net even dat beetje geluk te vinden
november 18, 2016
 
Ja ja, het is weer zover. De Sint met zijn Pieten zijn weer in het land. En of je nu kinderen hebt of niet, je ontkomt niet aan het feit dat je kruidnoten in je handen gedrukt krijgt. Niet erg gezond natuurlijk, want ze bevatten veel slechte vetten en suikers. Daar LivePT je af en toe best een lekkernij gunt, maar wel Paleo is, hebben we hét recept voor de Paleo Kruidnoten voor je. Niet te verwarren met pepernoten natuurlijk.

Hoezo Paleo, vraag je je af. Nou, omdat ze geen zuivel en granen bevatten. Het meel wordt vervangen door amandelen en de suiker door honing. Even in de oven en smullen maar. Het onderstaande recept is voor lekker veel pepernoten, zodat je ze ook nog kunt uitdelen op je werk, of bij LivePT bijvoorbeeld.
parallax background

 
Ingrediënten
150 gram kastanjemeel, 150 gram amandelmeel (of boekweitmeel als je dat lekkerder vindt)
2 eieren
4 eetlepels honing (of dadelstroop), 1 eetlepel kokosbloemsuiker
5 flinke eetlepels speculaaskruiden
1 theelepel baking soda
snuf zout


Zo ga je te werk
Meng eerst de droge ingrediënten bij elkaar. Kijk goed uit dat het meel helemaal los is en er geen klonten ontstaan. Amandelmeel is namelijk ietwat vettig. Voeg vervolgens de eieren en de honing toe. Is het deeg plakkerig? Goed zo, dat is ook de bedoeling. Proef stiekem of het mengsel 'zoet' genoeg is en of er genoeg kruiden inzitten.

Maak kleine bolletjes met je handen en snijd ze door de helft. Leg ze op bakpapier. Ja, het is inderdaad erg plakkerig, maar dat hoort. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en schuif de bakplaat in de oven als deze klaar is.

Na een kwartiertje zijn ze klaar. Houd ze wel goed in de gaten. Wat ook lekker is: als ze afgekoeld zijn wat pure chocolade eroverheen sprenkelen. Eet niet alles in één keer op, maar bewaar ook wat in een goed afgedekte trommen. Zo blijven ze een paar dagen lekker knapperig. Hmmm... Wij ruiken ze al!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *