parallax background

LivePT recept: Hét ultieme Paleo-maal

Gripkracht verbeteren: hoe doe je dit?
juli 11, 2016
Verbeter je squat techniek met deze video!
juli 15, 2016
 

Gisteravond was het feest. Of nou ja, voor mijn gezin dan. Ik had namelijk zin om weer te koken.

Ja Florine, vroeger deed je dat altijd, maar sinds ik het 'druk' heb, was ik niet vies van een maaltijdbox. Prima hoor, ik bedoel fijn dat het er is, maar koken met zelfgekochte verse ingrediënten en zelf bepalen waar je zin in hebt, dat heeft ook wel weer wat. Dus er werd een maal gekookt. Een Paleo-maal om precies te zijn.

Wat staat er dan op het menu? Zoete-aardappelchips met citroenmayonaise, een tuinbonen- (vers en zelf gedopt!) en tuinerwtenschotel en een heerlijke guacomole. Dit gerecht is voor 3 personen.

Ingrediënten voor de guacemole

1 grote eetrijpe avocado

½ rode uit

Kwart pot zongedroogde tomaten

Ingrediënten voor de zoete-aardappelchips

1 grote zoete aardappel in dunnen plakjes gesneden

olijfolie

peper en zout

Ingrediënten voor de tuinbonen- en tuinerwtenschotel

Verse tuinbonen (zoveel je wilt, doe maar 100 gram pp)

½ pak diepvriestuinerwten (bio)

1 geperse knoflook teen

½ rode ui gesnipperd (de andere helft van de uit die in de guacamole gaat)

Rasp van een halve citroen plus het sap van een halve citroen (bio!)

parallax background

Deze maaltijd zit vol vezels, vitaminen en gezonde vetten!

 

Zo ga je te werk

Zet de oven op 150 graden en verdeel de aardappelschijfjes over een bakplat en sprenkel de olijfolie er overheen. Voeg wat zout en peper toe en hussel goed. Schuif in de oven en bak ze net zolang totdat ze er een beetje 'uitgedroogd' uitzien. Door de olijfolie drogen ze zeker niet uit, maar je wilt wel een beetje een bite hebben.

Terwijl de aardappel in de oven staan gooi je alle ingrediënten voor de guacamole in de keukenmachine en laat je 'm heel even draaien. 'Even' is net zolang totdat je nog wel stukjes uit en tomaat ziet. Het moet geen glad mengsel worden. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.

Kook de tuinbonen en tuinerwten kort en bak ondertussen in een pan de knoflook en uit zachtjes aan. Voeg de bonen en erwten toe en bak ze op middelmatig vuur mee. Strooi de rasp er overheen en maak het geheel af met een theelepel gedroogde munt als je dat in huis hebt. Ik vind zelf de combi doperwten, citroenrasp en munt altijd erg lekker, maar je kunt ook andere kruiden gebruiken.

Maak een bakje met mayonaise en rasp de andere helft van de citroen erover heen. Meng met wat sap en zet deze bij de aardappelen. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *