Kijk maar even wat voor groenten je erin wilt doen, wij hebben gekozen voor spinazie, maar je zou ook kunnen kiezen voor doperwten of broccoli. Geen trek in bacon? Kies dan voor een lichtere variant zoals kip. Of ham als je daar zin in hebt. Paprika's zijn rijk aan vitamine A en C. Bovendien bevatten paprika’s een hoog vitamine B6 gehalte en foliumzuur, die het risico op hart- en vaatziekten verminderen. Daarnaast zijn vooral rode paprika’s één van de
weinige voedingsmiddelen zijn die lycopeen bevatten. Lycopeen is een voedingsstof die het risico op verschillende kankersoorten schijnt te verminderen.
Nu moet je dan wel heel veel paprika's eten, maar baat het niet dan schaadt het niet.
Ingrediënten
4 doormidden gesneden paprika's, zaadlijsten verwijderd
8 eieren, geklutst
1 kop gesneden champignons
1 ui gesneden
2 koppen baby spinazie
1 tomaat, gesneden
1 geperste knoflookteen
1 pakje bio bacon, fijngesneden
1 el kokosolie
Zo ga je te werk
Verwarm de oven op 180 graden. Vet een ovenschaal in met de kokosolie. Bak de uien, voeg de champignons, tomaten en knoflook toe. Bak voor zo'n 2 minuten.
Voeg vervolgens de spinazie toe en bak 1 minuut mee.
Kijk of er nog wat zout of peper bij moet.
Verdeel het mengsel over de paprika's en vul aan met de geklutste eieren.
Voeg vervolgens de bacon toe.
Zet de paprika's in de ovenschaal en zet het geheel in de oven voor zo'n 40 minuten. Eet smakelijk! Oh, en maak je de avond ervoor? Warm ze dan even op in de oven.