LivePT Paleo dessert: gegrilde ananas met kokosroom, pistache en munt

Video: Bouw spiermassa en train de basis met deze workout van de week
juli 25, 2016
leven veranderen
Vier vragen die je leven veranderen
juli 26, 2016
 

Het is nu wel echt zomer kunnen we stellen. Hoe warmer het wordt, hoe verkoelender het voedsel moet zijn. Een machtig dessert? Nee, doe maar niet. Iets fris, dat wel graag. Daarom: gegrilde ananas met kokosroom, pistachenoten en munt.

Ingrediënten voor 4 personen

1 ananas

4 theelepels kokosbloemsuiker

blik volvette kokosmelk (blik is belangrijk, want hier zit een dikke, romige laag in!)

1 el honing

handje pistachenoten

handje munt, fijngesneden

parallax background

Deze maaltijd zit vol vezels, vitaminen en gezonde vetten!

 

Zo ga je te werk

Maak het blik open en schep de bovenste laag (een soort crème is geworden) in een kom.

Voeg de honing toe en klop met een garde totdat er een dikke, romige massa ontstaat.

Zet in de koelkast.

Snijd de onderkant en bovenkant van de ananas af. Snijd vervolgens de vrucht in plakken van ongeveer 1,5 cm dik. Voor dit recept heb je 4 plakken nodig.

Verhit een grillpan op middelhoog vuur, totdat-ie echt heet is.

Bestrooi elke zijde van de ananasplakken met een halve tl kokosbloemsuiker en leg de plak met de suikerkant naar beneden in de pan. Grill voor ongeveer 2-3 minuten.

Doe dit hetzelfde voor de bovenkanten en draai de plakken om.

Verdeel de ananasplakken over 4 bordjes.

Schep op elke plak een eetlepel van de kokosroom. Bestrooi met de pistachenoten en muntblaadjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *