parallax background
Intensief sporten tijdens warme temperaturen
juni 27, 2017
Jodium
juli 6, 2017
 

Seizoensproducten zullen je altijd voorzien van voedingsstoffen die je op dat moment een goede aanvulling zullen geven; dit regelt de natuur al jaren zelf.

De seizoensproducten groeien namelijk alleen in het seizoen waarin ze optimaal kunnen ontwikkelen en zijn daarmee op hun rijkst gevuld met voedingsstoffen zonder aan het groeiproces er iets aan toe te voegen.

Elke maand proberen we een lijst samen te stellen met seizoen producten uit Nederland. Bijna alle groentesoorten (en fruitsoorten) zijn gebonden aan een bepaalde periode in het jaar, en hoeven normaliter niet uit kassen of uit de import te komen. De lijsten die wij hiervoor opstellen bestaat uit zoveel mogelijk groenten en fruit met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk; zo min mogelijke reistijd tussen het oogsten en serveren zegmaar. Quinoa bijvoorbeeld, groeit ook gewoon in Nederland, en hoeft niet per se geïmporteerd te worden; kortom ecologische verantwoord wanneer je deze gewoon bij buurman de boer haalt.Nog even de voordelen op een rij om je zo veel mogelijk aan de seizoensproducten te houden:
1. Zowel de groente als het fruit zal lekkerder smaken.
2. Je bespaart geld.
3. Er zitten meer voedingsstoffen in.
4. Vriendelijker voor het milieu
5. Je steunt lokale boeren
6. Het is makkelijker om je op deze manier aan een gevarieerdere ingredientkeuzes te houden.

parallax background

In de maand Juli heeft Nederland veel te bieden aan eigen seizoensproducten, van aardbeien tot zeekraal; dit is het moment!

 

De seizoens- groenten en fruit voor deze maand (Maart) zijn;

• Groente: Aardpeer, Knolselderij, Komkommer, Zeekraal, Witlof, Venkel, Tuinboon, Ui, Spinazie, Rucola, Radijs, Rabarber, Rode Kool, Savooie Kool, Veldsla, Wortelen (Breekpeen, Waspeen, Winterpeen), Prei, Peultjes, Paksoi, Doperwten, Broccoli, Bleekselderij, Asperges.
• Fruit: Aardbeien, Abrikoos, Citroen, Kersen, Appelen, uiteraard zijn er meerdere fruitsoorten voorhandig, echter hebben deze een grotere ecologische voetafdruk

Bron: Milieucentraal

Seizoensrecepten; Zalm, appel en spinaziesalade, Tuinbonen en tuinerwtenschotel, Zeekraalsalade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *