parallax background

Fit blijven terwijl je op vakantie bent? Zo doe je dat

LivePT Recept : Zalmburgers met Dillesaus
juni 24, 2016
 

Heerlijk zo'n vakantie in het verschiet, maar eh... Komt er dan nog wel wat van dat trainen?

Extreem je best doen voordat je gaat en dan twee weken niets doen heeft geen zin. Maar hoe kun je er nou voor zorgen dat je je spiermassa behoudt? LivePT geeft drie praktische tips, zonder extra poedertjes of pillen.

1. Behoud de spierpomp Als je een paar dagen niet traint, neemt de spierpomp af. De wat? De spierspanning die ontstaat als gevolg van het trainen. Zorg dan dus ook in ieder geval dat je 's ochtends voor het ontbijt een aantap push-ups en pull-ups doet. Wil je het wat zwaarder aanpakken? Doe dan bijvoorbeeld pull-ups met een gevulde rugtas om. Of neem je reisgenoot op je rug.Door oefeningen met het eigen lichaamsgewicht kun je je lichaam prima onderhouden.

parallax background

Behoud je spierpomp, train rustig en let op je voeding.

 

2. Trainen als je op vakantie bent Ah, dus wel? Ja, het is wel het beste. Niet iedere dag, maar probeer wel minimaal één keer per week een full-bodytraining te doen. Door zo'n intensieve krachttraining behoud je het grootste gedeelte van je spiermassa. Tja, dus er zit niets anders op dan één dag die spieren te trainen! Ga op zoek naar een sportschool of kijk of er ook een soort beach fitness is! Oh, en neem voldoende eiwitten.

Maar wees er ook zeker van bewust dat je lichaam rust nodig hebt. Vaak zien we dat een uitgerust lichaam uiteindelijk gespierder wordt en sterker.

3. Let op je voedingspatroon Dus zie een vakantie niet als een excuus. Let op je eten! Eén keer een flink bord pasta is prima, maar niet iedere dag. Doe niet anders dan dat je thuis ook doet. Je krijgt er namelijk alleen maar spijt van als je terugkomt en 5 kilo blijkt te zijn aangekomen. Oh, en weet wel: verschillende onderzoeken wijzen uit dat je spierkracht pas afneemt na 3 weken zonder enige training.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *