parallax background

Één hele belangrijke tip voor sporten met warm weer

augustus 24, 2016
Afvallen? Begin dan op DIT tijdstip met sporten
augustus 23, 2016
Aha, er is dus wel degelijk een verschil tussen mannen- en vrouwendromen!
augustus 26, 2016
 

De temperaturen zijn tot ongekende hoogtes (nou ja, voor Nederland dan) gestegen en dat had ons lichaam totaal niet verwacht? Het gevolg: loom, geen zin om ook maar iets van intensiviteit te ondernemen en heel veel behoefte aan vocht. Maar wat nou als je toch heel graag wilt sporten? Er wordt vaak geadviseerd om niet om het warmste punt van de dag te sporten, maar eerder in de ochtend of avond. Helaas werkt dat met deze temperaturen niet, dus daarom is het verstanding om in ieder geval deze tip mee te nemen.

Buiten dat je natuurlijk luchtige kleding moet dragen, veel water moet drinken en niet op zwart asfalt moet trainen is er nog een andere hele belangrijke tip.

parallax background

 
Eet ijzer
IJzer speelt een hele belangrijke rol bij hemoglobine. Hemoglobine zit namelijk in je rode bloedlichamen en regelt de transport van zuurstof door je lichaam heen. Wanneer je niet genoeg ijzer hebt - ofwel: een gebrek - dan kan de zuurstof niet zo gemakkelijk door het lichaam worden vervoerd en raak je sneller buiten adem. Wanneer het warm weer is, snak je sowieso naar meer zuurstof, dus eet genoeg ijzer. IJzer zit bijvoorbeeld in vlees, eieren, fruit, groente en noten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *