parallax background

Een eindje lopen heeft veel meer invloed op ons dan we ooit dachten

LivePT recept: Gevulde zoete aardappel met kip (Paleo-proof!)
augustus 17, 2016
waterflessen
Oeps: hergebruikte waterflessen zijn smeriger dan de wc-bril
augustus 22, 2016
 

Dat we genoeg en veel moeten bewegen, dat wisten we. Maar wist je ook dat het ook heel onverwacht goed is voor je gemoedstoestand. Voorbeeld: jij zit de hele dag achter je computer en je voelt je moe en lusteloos. Nou, dan kan een eindje wandelen naar de gang al wonderen doen, zo wijst deze studie uit.

parallax background

 
En dan hebben we het niet over eindeloze wandelingen in de natuur. Want die zijn natuurlijk helemaal fijn. Voor zowel body als mind. Om nog maar te zwijgen over de voordelen die eraan kleven omdat je denkt dat je iets goeds doet voor je lichaam. Een studie uit de Augustus issue van Emotion, toont aan dat je na een stukje wandelen enthousiaster bent, meer alert en blijer bent. Jeff Miller, hoofdonderzoeker van de studie voegt hieraan toe: "Walking, as opposed to sitting or standing will almost certainly result in increased feelings of pleasant energy. And that’s true whether you expect this to occur or not”.

Experiment
128 studenten werden voor een saaie documentaire gezet van 10 minuten over de Chinese architectuur. Hierna moesten ze hun gevoelens omschrijven. Vervolgens keken ze de docu nog een keer terwijl ze wandelden. Ook hierna moesten ze hun gevoelens omschrijven. Wat bleek? Hun 'mood' was beter na de laatste keer en ze omschreven het ook niet als beweging. Kijk, dus de volgende keer dat jij een telefoontje moet plegen, doe je dat lekker lopend. Twee vliegen in één klap.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *