parallax background

Daarom krijg je van knoflook een sterke geur en dit doe je er tegen!

alchol
Dit is waarom je de dag na het drinken van alcohol honger hebt
augustus 23, 2016
koekjes
Wow, dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met het eten van bewerkte voeding
augustus 23, 2016
 

Knoflook is een natuurlijke antibioticum, maar het kan er ook voor zorgen dat je de volgende dag opstaat met een enorme knoflookwalm. Dat is niet iets waar je naar uit kijkt. Maar hoe komt deze geur er nou? En wat doe je er precies tegen?

Andy Brunning legt in zijn nieuwe boek de scheikundige werking van knoflook uit. Daarbij vertelt hij dat wanneer je knoflook eet het enzym allylmetylsulfide vrijkomt. Aha! Die overheersende geur ontstaat dankzij bepaalde zwavelverbindingen, die zo sterk zijn dat ze wel 24 uur aanwezig kunnen zijn.

parallax background

 
Oké, maar waarom ademen we dit dan uit en waarom ruik je ui bijvoorbeeld helemaal niet? Of aardbeien of zo. Het gaat om de manier waarop knoflook wordt opgenomen door het lichaam. Het enzym gaat via je bloed naar je longen en je poriën.

Zo kom je ervan af
Kauwgom is een tijdelijke oplossing. Hierdoor gaat de geur de volgende dag alleen niet weg. Wat wel? Citroensap, zegt Brunning. Het neutraliseert het enzym. Dus wij zeggen: pers een citroen uit met wat water en drink dat voordat je gaat slapen. 'Probleem' opgelost.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *