Teffmeel pannenkoeken, boekweit pannenkoeken en dan nu voor de verandering eens bloemkool pannenkoeken.
Bloemkool bevat zeer veel vitamine C, 125 gram van deze groente is al voldoende om de ADH aan te tikken. Daarnaast is bloemkool een bron van verschillende B vitamines, calcium, magnesium, mangaan en kalium.
Hormonaal gezien kan het eten van bloemkool ook verstandig zijn. Tegenwoordig zien we steeds vaker dat ’’oestrogeendominatie’’ (zowel bij vrouwen als bij mannen (manboobs)) een probleem is.
De bereiding van deze bloemkoolpannenkoeken neemt weinig tijd in beslag en je kunt het op ieder gewenst moment van de dag eten.
Auteur recept: Paleo.nl
• 1 Bloemkool
• 4-5 Eieren
• 1 tl Currypoeder
• Snufje Keltisch zeezout
1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Puls de bloemkoolroosjes fijn in een keukenmachine.
3. Kook de bloemkool gaar is een steelpan met 200 ml water.
4. Giet de bloemkool af in een zeef en knijp goed al het overtollige water eruit.
5. Roer de eieren en kruiden door de bloemkool.
6. Spreid dit 'deeg' uit tot kleine cirkels (niet te dun) op het bakpapier en bak ze in ongeveer 15 minuten gaar.
7. Haal uit de oven en laat met bakpapier afkoelen op een rekje zodat de onderkant niet zompig wordt.
8. Beleg naar wens of eet ze zo op.