Ik ben dol op bananenbrood. Ik kan het als ontbijt eten besmeerd met amandelpasta of als snack met kokosolie. Easy as pie, en het fijne is dat het niet snel uitdroogt. Het is voedzaam en je kunt eindeloos combineren met verschillende soorten meel, gedroogd fruit of bijvoorbeeld raw chocolate. Als er maar banaan in zit!
Want bananen bevatten magnesium, wat helpt tegen stress. Daarnaast slaap je lekkerder hierdoor en zul je je dus sowieso fitter voelen. Al met al: een groot succes.
Cakeblik
4 rijpe bananen
75 gram kokosmeel
75 gram kastanjemeel
40 gram dadels (gewicht = zonder pit)
3 eieren
1 el lijnzaad
2 tl wijnsteenbakpoeder
3 el kokosrasp
Scheutje haver-, kokos- of amandelmelk
1 tl grof zeezout
Kokosolie om in te vetten
Verwarm de oven op 180 °C (ken je oven, want elke oven is anders). Doe de bananen, dadels, meel, eieren en melk in een blender, keukenmachine of pureer ze. Schep hierna de kokosrasp, bakpoeder, lijzaad en zout erdoor. Schenk het mengsel in het cakeblik. Schuif in de oven en kijk na 35-40 minuten hoe ver het brood is. De bovenkant moet goudbruin zijn. Is dat niet het geval? Zet de temperatuur dan iets lager en laat ‘m nog even bakken.
Eet smakelijk!