parallax background
Hoe leer ik Pull-uppen?
april 11, 2017
Meer chocolade voor iedereen!?
april 14, 2017
 

Bij asperges denk je misschien aan gekookte asperges met een vette, witte saus. Maar je kunt ‘het witte goud’ op zoveel meer manieren klaarmaken! Met de witte asperges volop in de schappen is het daarom tijd voor een lekker asperge recept!

Dit recept is afkomstig van Nina

.

Waar de asperges om bekend staan is zijn grote hoeveelheid aan voedingsstoffen; magnesium, calcium kalium, zink, fosfor en verschillende vitamines zoals B1, B2 en B6. Vooral die laatste twee vitamines zijn essentieel bij het herstel van spierweefsels. Asperges werken bloedzuiverend en vochtafdrijvend bij blaas- en nierfunctiestoornissen. Leuk weetje: Het schijnt dat onze voorouders de asperges wisten te waarderen omtrent het gunstige effect op het liefdesleven...eten dus!


Wat heb je nodig?

Voor 2 personen, de hoeveelheden worden niet zo nauw genomen;

Ingrediënten

– 12 tot 16 witte asperges, schoongemaakt

– Een klein doosje cocktailgarnalen

– Een hand blanke hazelnoten, gehalveerd (of heel grof gehakt)

– Twee handen gemengde sla

– 150 gram cherrytomaatjes, gehalveerd

– Een hand verse bladpeterselie, in kleinere stukjes

– Twee bosuitjes (of lente-uitjes), in dunne ringetjes

– Versgemalen zwarte peper

– Een snufje zout

Voor de optionele dressing:

– Een eetlepel mayonaise

– Een scheutje olijfolie

– Een halve citroen

– Versgemalen peper

– Een snufje zout

parallax background

Asperges zijn trouwens erg goed voor de nieren, dat verklaard de geur die je soms waarneemt bij het plassen. En van de aspergeschillen kan je trouwens een vitaminerijke en smakelijke soep trekken, ook kan je de schillen ongekookt invriezen om er later soep van te maken.

 

Zo ga je te werk

– Breng water aan de kook, voeg een snuf zout toe en doe je asperges hierin. Kook vijf minuten.
– Terwijl de asperges staan te koken, kan je beginnen aan de optionele dressing door de mayonaise, de olijfolie, een snufje zout en een snufje zwarte peper te mengen. Rasp vervolgens de schil van een kwart citroen (dus de helft van je helft) en voeg dit toe. Pers de halve citroen vervolgens uit en voeg dit sap ook toe.
– Na 5 minuten giet je de asperges af. Verwarm wat olie in een koekenpan en voeg de asperges toe. Bak drie minuten en voeg dan de cocktailgarnalen en de hazelnoten toe. Bestrooi met een snuf zout en flink wat zwarte peper en bak twee minuten.
– Haal de pan van het vuur en laat heel even afkoelen.
– Maak de borden op! Begin met wat gemengde sla, en verdeel daar de asperges, garnalen en hazelnoten over. Bestrooi vervolgens met tomaatjes, lente-uitjes en peterselie.
– Maak af met wat van die heerlijk frisse citroendressing.Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *