parallax background

LivePT Recept : Apple Slice met Pasen!

Meer chocolade voor iedereen!?
april 14, 2017
Vervolg: de basisregels voor duurzame trainingsresultaten (5/5)
april 18, 2017
 

Het is bijna paasweekend! Een relax weekend met een uitgebreid paasontbijt, brunch of lunch. Eigenlijk is Pasen een goed excuus om de hele dag door te uitgebreid te ontbijten met heerlijke, feestelijke gerechten, zoals deze apple slice.

Hoe kun je ochtenden in het weekend beter beginnen dan met een gezond en uitgebreid ontbijtje uit de oven waar je huis heerlijk van gaat ruiken. Dit gezonde ‘platte’ appeltaartje is niet alleen lekker als ontbijt, maar kan ook prima bij de koffie of thee, of gewoon wanneer je wilt.

De bodem is gemaakt van speltmeel, havermout en dadels. De dadels zorgen voor een beetje zoetigheid in de bodem en de appel met kaneel maken er een echt herfstachtig gerechtje van.


Ingrediënten

100 gram speltmeel

40 gram havermout

70 gram dadels

2 el kokosolie

1 ei

1 el kaneel

1 appel (goudreinet)

cranberry’s of rozijnen

parallax background

Dit gezonde ‘platte’ appeltaartje is niet alleen lekker als ontbijt, maar kan ook prima bij de koffie of thee, of gewoon wanneer je wilt.

 

Zo ga je te werk

Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng in een kom het speltmeel, havermout en kaneel. Pureer in een andere kom de dadels met een staafmixer en meng hier vervolgens het ei en de kokosolie door. Voeg bij de kom met het meel en kneed met je handen tot een deegbeslag. Verdeel het deeg over de taartbodem. Snijd de appel in plakjes en verdeel deze over de bodem. Bestrooi de appels met kaneel en verdeel de cranberry’s hierover. Bak de taart gaar in 30 minuten.



Kleine note: dit recept is niet Paleo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *