6 dingen die je op zondag moet doen om je maandag topfit te voelen

LivePT voedingstips: Wat eten we deze maand (seizoens wise)
november 9, 2016
LivePT recept: Paleo Kruidnoten (met maar een paar ingrediƫnten!)
november 16, 2016
 
Zondag is van oorsprong een rustdag. Nu is dat tegenwoordig niet meer per se het geval, maar de laatste dag van het weekend is er zeker om bij te tanken. Wat kan je nou vandaag doen, zodat je je morgen topfit en gezond voelt?

 
Maandag is de nieuwe start van de week, dus logisch dat je energie nodig hebt. Het is de dag waarop je intenties zet, waarop je je hoofd op orde brengt en overzicht creƫert voor de rest van de week. Ga vooral vandaag niet op de bank zitten, series kijken en pepernoten eten, maar beweeg! Eet gezond en ga erop uit.

1. Wandel na elke maaltijd
Of ervoor! Nu is het ontbijt al voorbij, maar ga zo eens wandelen voor of na de lunch en na het diner. Regent het? Dan neem je een paraplu mee of trek je je regenpak aan. Je hoeft heus niet hard te lopen, een stevige wandeling van een kwartier is al voldoende.

2. Check zo min mogelijk je social media en mail
Maandagen zijn voor veel mensen de eerste dag van de werkweek. Laat je werk op je werk en doe thuis wat je moet doen. Bereid je hoofd voor op de drukte van alledag en ontvang vandaag zo min mogelijk prikkels (buiten dit artikel dan).

3. Sport thuis
Doe een aantal push-ups, pak de gewichten erbij of probeer thuis yoga te beoefenen.

4. Kook gezond!
Eet vandaag veel verse producten zoals groenten en fruit. Het is ook weer voor een lekkere (zoete aardappel) stamppot of een stuk vis uit de oven met gegrilde groenten. Zet een muziekje aan, steek hier en daar een kaars aan en kook uitgebreid.

5. Kook alvast wat voor de rest van de week
Maak je vanavond een stamppot of gegrilde groenten? Koop dan extra veel in en maak ook extra veel. Maak ondertussen een simpele tomatensoep of boekweitpannenkoeken. Op deze manier heb je lunch voor morgen en kan je er eventueel morgenavond ook nog van eten. Morgen ben je al druk genoeg, dus een beetje ontspanning als je thuiskomt kan geen kwaad.

6. Ga op tijd naar bed
Slaap vannacht minimaal acht uur en staar voordat je gaat slapen niet naar een scherm. Neem een lekkere warme douche, leg je kleren klaar voor morgen en lees een boek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *