1. Zalmtartaar met kappertjes, bieslook en avocado
Dit recept is afkomstig van
Mesa Verde en sprak ons direct aan. Omdat het gemakkelijk is en sashimi voor veel mensen toch wel hoog op het favorietenlijstje staat en het - met de juiste ingrediënten - erg smaakvol is. Kies voor dagverse zalm van een goede visafdeling of visboer en dus is het verstandig om dit op kerstavond te eten. Aangezien Eerste Kerstdag de winkels niet open zijn. Enjoy!
2. Heldere paddenstoelenbouillon met met shiitake en kastanje champignons
Focus on Foodies weet wel wat kerstig is. Deze bouillon is binnen no-time klaar en een echt Kersklassieker. De ingrediënten hebben we alvast op een rijtje gezet. De bereidingswijze vind je
hier.
2 liter bouillon (bijv. groentenbouillon)
250 gram kastanjechampignons
250 gram champignons
150 gram oesterzwammen
100 gram shiitakes
2 teentjes knoflook
2 sjalotjes of 1 ui
2 lenteuitjes
peper en zout
3. Gevulde avocado met Hollandse garnalen
Doet het altijd goed. Dit recept is afkomstig van AH.nl, maar eigenlijk heeft vrijwel ieder recept dezelfde ingrediënten. Je zou eventueel de room weg kunnen laten (= wel zo verstandig) en kiezen voor het sap van een halve citroen. Dat maakt het net even wat frisser. Klik
hier voor het recept.
4. Lichte bietencarpaccio met dille en uitjes
Dit recept is zo ongelooflijk lekker en wij gaan het maken met Kerst. Je kunt namelijk goed proportioneren en het is een licht gerecht waardoor je nog genoeg plek over houdt voor de rest. Dit recept is afkomstig van Jamie Magazine. Je zou eventueel ook nog kunnen kiezen voor wat feta, als je het iets romiger wilt maken. De ingredienten vind je hieronder (kun je alvast even boodschappen inslaan), de bereidingswijze vind je
hier.
Men nemen (8 personen):
8 middelgrote bieten – een mix van kleuren ziet er prachtig uit
2 citroenen
klein bosje dille, fijngehakt
1 rode ui, fijngesnipperd
2 tl fijne kristalsuiker
2 el olijfolie
1 el kappertjes, uitgelekt en afgespoeld
5. Kabeljauwpakketjes met pompoen en pancetta

Dit gerecht is niet alleen gemakkelijk (je maakt ze, doet ze in de oven en klaar), het ziet er ook nog eens zo leuk uit! Voeg een extra takje tijm toe tussen het touwtje en het papier (nadat het uit de oven is) en je kersttafel is compleet.
Het recept is afkomstig van BeauFood en de bereiding vind je
hier.