parallax background

5 x ideeën voor Paleo voorgerechten met Kerst

LivePT recept: Paleo boerenkoolstamppot met rookworst
december 5, 2016
Dit bijzondere effect heeft lachen op ons brein
december 18, 2016
 

Nog iets meer dan een week en dan staan er drie hectische avonden en dagen voor de deur. Tja, wat eet je nou? Je kunt van de week alvast wat inkopen doen, maar dan moet je wel weten wat er op het menu staat. Een beetje smokkelen mag best, maar om je een handvat aan te reiken hebben we 5 Paleo voorgerechten voor je op een rij gezet.

En natuurlijk komen de hoofd- en nagerechten ook aan bod. Kijk hieronder voor inspiratie!
parallax background

 
1. Zalmtartaar met kappertjes, bieslook en avocado
Dit recept is afkomstig van Mesa Verde en sprak ons direct aan. Omdat het gemakkelijk is en sashimi voor veel mensen toch wel hoog op het favorietenlijstje staat en het - met de juiste ingrediënten - erg smaakvol is. Kies voor dagverse zalm van een goede visafdeling of visboer en dus is het verstandig om dit op kerstavond te eten. Aangezien Eerste Kerstdag de winkels niet open zijn. Enjoy!

2. Heldere paddenstoelenbouillon met met shiitake en kastanje champignons


Focus on Foodies weet wel wat kerstig is. Deze bouillon is binnen no-time klaar en een echt Kersklassieker. De ingrediënten hebben we alvast op een rijtje gezet. De bereidingswijze vind je hier.

2 liter bouillon (bijv. groentenbouillon)
250 gram kastanjechampignons
250 gram champignons
150 gram oesterzwammen
100 gram shiitakes
2 teentjes knoflook
2 sjalotjes of 1 ui
2 lenteuitjes
peper en zout


3. Gevulde avocado met Hollandse garnalen
Doet het altijd goed. Dit recept is afkomstig van AH.nl, maar eigenlijk heeft vrijwel ieder recept dezelfde ingrediënten. Je zou eventueel de room weg kunnen laten (= wel zo verstandig) en kiezen voor het sap van een halve citroen. Dat maakt het net even wat frisser. Klik hier voor het recept.

4. Lichte bietencarpaccio met dille en uitjes
Dit recept is zo ongelooflijk lekker en wij gaan het maken met Kerst. Je kunt namelijk goed proportioneren en het is een licht gerecht waardoor je nog genoeg plek over houdt voor de rest. Dit recept is afkomstig van Jamie Magazine. Je zou eventueel ook nog kunnen kiezen voor wat feta, als je het iets romiger wilt maken. De ingredienten vind je hieronder (kun je alvast even boodschappen inslaan), de bereidingswijze vind je hier.

Men nemen (8 personen):
8 middelgrote bieten – een mix van kleuren ziet er prachtig uit
2 citroenen
klein bosje dille, fijngehakt
1 rode ui, fijngesnipperd
2 tl fijne kristalsuiker
2 el olijfolie
1 el kappertjes, uitgelekt en afgespoeld

5. Kabeljauwpakketjes met pompoen en pancetta


Dit gerecht is niet alleen gemakkelijk (je maakt ze, doet ze in de oven en klaar), het ziet er ook nog eens zo leuk uit! Voeg een extra takje tijm toe tussen het touwtje en het papier (nadat het uit de oven is) en je kersttafel is compleet.

Het recept is afkomstig van BeauFood en de bereiding vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *