parallax background

10 x levenslessen waar iedereen wat mee kan

Waarom lopen op blote voeten heel goed voor je is
september 7, 2016
kop koffie
Het is bewezen: koffie is wel degelijk goed voor je
september 11, 2016
 

Buiten een gezond lichaam om, is het belangrijk om je geest gezond te houden. Niet voor niks dat er nu zoveel mensen aan mindfulness doen na hun dagelijkse dosis beweging. Het leven wordt steeds drukken, de techniek gaat steeds sneller en we worden meer dan ooit geprikkeld. Het gevolg? Onze hersenen kunnen het niet altijd aan, waardoor lichtelijk geïrriteerd of zelfs depressief kunnen worden. Daarom is het belangrijk om af en toe even met beide benen op de grond worden gezet. Want: waar draait het leven nu eigenlijk om? Hierbij 10 levenslessen die waar zijn en waar iedereen wat mee kan. Alstu.

parallax background

 
1. Het leven is vergankelijk
Niets is voor eeuwig en alles gaat voorbij. De mooie dingen, maar gelukkig ook de minder mooie dingen. Haal zowel uit de positieve als negatieve dingen een les en omarm ze. Goed, nu klinkt dit wat zweverig, maar dan komen we gelijk bij de volgende les.

2. Je kunt geen controle uitoefenen op het leven
Soms lijkt het net of het leven al is uitgestippeld en jij gewoon het pad moet volgen. Doe je dit niet, dan kun je nog weleens in de problemen raken. In ieder geval met jezelf. Het kan aardig frustrerend zijn, dus daarom: laat het los. Laat gaan. Veer mee. Dat dus.

Oh en je kunt ook geen controle uitoefenen op anderen. Het geruststellende hieraan is, is dat zij dat ook niet op jou kunnen doen. Fijn hè?

3. Met woede los je niets op
Heerlijk hoor om af en toe woest te zijn. Althans, de eerste vijf minuten. Daarna komt het gepieker en de spijt. Voordat je echt uit je vel knapt is het verstandig om even na te denken. Schreeuw niet, maar sport je frustratie eruit! Of ga naar het strand en zet het op een gillen. Met boosheid los je nooit iets op.

4. Herinneringen zijn meer waar dan spullen
Ga daarom op reis, fiets een keer een andere route naar je werk en bezoek steden waar je nog nooit geweest bent. Ga niet iedere keer naar hetzelfde restaurant, maar doe eens iets anders. Echt, het werkt verrijkend.

5. Met verandering is niets mis
Als in: uit je comfort zone stappen. Het brengt je op plekken waar je nooit eerder geweest bent en het is leerzaam. Zie het dan ook niet als iets negatiefs, maar juist als iets positiefs.

6. Je hebt meer kracht in je zitten dan je denkt
En dan hebben we het over het geestelijk aspect. Je bent sterker dan je denkt.

7. You're body is a temple
Je hebt maar één lichaam, dus zorg daar in vredesnaam goed voor. Eet puur, doe alles met mate en beweeg!

8. Minimalistisch is meer
Hoe meer spullen, hoe meer zorgen. Ruim op! Zorg dat je de middelen hebt die je nodig hebt in het leven en investeer voor de rest in dingen die echt belangrijk zijn. Ruim je bureau op. Je computer, maar ook de waste uit je lichaam. Wedden dat je je stukken beter voelt?

9. Haal die beren van de weg
Mensen die alleen maar beren zien, komen niet ver. Dus haal als de sodemieter die beren weg! Ga op je doel af en wees niet bang.

10. Laat je nooit leiden door angst
Angst is de slechtste raadgever ooit. Want wat is het ergste wat er kan gebeuren? Vertrouw op jezelf. Je kunt het.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *