parallax background

10 gouden regels om die kilo’s eraf te krijgen!

sportdrank
Sportdrank: dorstlesser of een grote caloriebom?
juli 17, 2016
LivePT recept: Sushi Bowl
juli 19, 2016
 

Honderd verschillende diëten proberen heeft geen zin, aangezien je dan blijft schommelen met je gewicht. Oké, maar hoe krijgen we die laatste kilo's er nou af? Buiten dat je veel moet bewegen en eiwitten moet nuttigen, helpen we je nog een handje met tien gouden regels.

Een kwestie van doorzettingsvermogen in combinatie met het fijne gevoel dat opdoemt als je iets bereikt hebt. En daarbij nog dit:

parallax background

 
1. Je bent je eigen experiment
Het is jouw leven, jouw lichaam en jouw agenda, dus jij weet wat het beste werkt.

2. Maak de gewoonten die voor jou werken zo gemakkelijk mogelijk
Betekent wel dat je gezond voedsel in huis moet halen en op jouw manier traint. Wij helpen je daar graag bij!

3. Als iets niet werkt, vraag het dan aan ons
Het kan zomaar zo zijn dat je wel twee keer per week traint, maar dat er iets veranderd moet worden in jouw eetschema.

4. Houd je scores bij
Een onderzoek onder 1700 hardlopers, gepubliceerd in het American Journal of Preventive medicine (2008), toonde aan dat degenen die meer dan een week lang een voedingsdagboek bijhielden, twee keer zoveel gewicht verloren dan de proefpersonen die dit niet hadden gedaan!

5. Stop heel even met alles
Nog een onderzoek toont aan dat wanneer je hunkert naar iets lekkers, het minder dan twee minuten duurt om dit gevoel uit te wissen uit je bewustzijn. Als je dus zo'n gevoel krijgt, zeg dan dat je het over twee minuten mag nemen en ga even iets anders doen. Wedden dat jij niet meer wilt?

6. Test je trek met bijvoorbeeld een appel
En drink een glas water. Wat gebeurt er?

7. Ga de deur uit
In een onderzoek uit 2014, gepubliceerd in het Journal of Environmental Psychology, werden proefpersonen in een bosrijke omgeving geplaatst. Ze voelden zich meer uitgerust, vrolijker en creatiever dan de proefpersonen die in een grote stad hadden doorgebracht. En stress kan een grote factor zijn om meer te snaaien!

8. Train samen
Niet voor niets dat wij groepstrainingen doen! Een publicatie in het blad Obesity (mei 2012) beschrijft een programma waarbij 34% van de proefpersonen minstens vijf procent van hun gewicht waren kwijtgeraakt. Een factor hierachter bleek sociale invloed. Samen trainen werkt dus wel degelijk!

9. Martel jezelf niet
We moeten ook nog leven mensen! Af en toe een glas wijn en een stuk chocolade is prima.

10. Zie eten niet als beloning
Dus wel als voeding en niet als vulmiddel. Denk aan je lichaam die als een fabriek werkt. Wat heb je nodig om deze fabriek in stand te houden? Juist, de beste voedingsmiddelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *