parallax background

LivePT Recept : Zalmburgers met Dillesaus

Fit blijven terwijl je op vakantie bent? Zo doe je dat
juni 19, 2016
Meisje (7) is genezen van autisme door E621 te vermijden
juni 27, 2016
 

Voor ontbijt en lunch hebben we altijd wel genoeg inspiratie. Maar als het op het diner aankomt, mogen we best wat meer variatie. Enkel salades, daar hebben we ook geen trek in.

Asperges zijn heerlijk nu, maar niet iedere dag. Een glutenvrije pasta dan maar? Hmmm... Ook al wel gehad deze week. Maar je weleens zalmburgers geprobeerd?

Zalmburgers? Juist. Als je goede zalmfiltet koopt, zit dit boordevol vitaminen en mineralen. Plus: goed vetten. En het bevat flink wat vitamine D. Iets wat weer goed is voor de aanmaak van serotine (u weet wel, het stofje waardoor je beter slaapt). Het is heel simpel en heerlijk!

Wat heb je nodig?

In ieder geval een keukenmachine of staafmixer

Ingrediënten

1 wilde zalmfilet - ongeveer 400 gr

2 eieren

2 gepeste tenen knoflook

1 el glutenvrije sojasaus

1 klein bosuitje

Blikje mais (organic)

1 tl komijn poeder

1 tl kurkuma

80 gr boekweitmeel

Beetje zeezout en peper

Kokosolie om in te bakken:

Dillesaus:

2 avocado's

Flinke scheut kokosmelk

Bosje dille, fijngehakt

Sap van halve limoen

Zeezout en peper

parallax background

Een heerlijke manier om de juiste vetzuren binnen te krijgen.

 

Zo ga je te werk

Snijd de zalmfilet fijn. Kluts de eieren in een kom. Doe de zalm en de knoflook erbij. Doe vervolgens alle andere ingrediënten erbij. Maak hoopjes van het mengsel en verhit wat kokosolie in de ban. Bak de burgers aan beide kanten bruin.

Maak ondertussen de dillesaus: Doe het vruchtvlees van de avocado's plus andere ingrediënten in de keukenmachine en draai net zolang totdat je een romige saus hebt. Voilà! Serveer met een lekkere frisse salade en je hebt een heerlijk avondmaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *