Asperges zijn heerlijk nu, maar niet iedere dag. Een glutenvrije pasta dan maar? Hmmm... Ook al wel gehad deze week. Maar je weleens zalmburgers geprobeerd?
Zalmburgers? Juist. Als je goede zalmfiltet koopt, zit dit boordevol vitaminen en mineralen. Plus: goed vetten. En het bevat flink wat vitamine D. Iets wat weer goed is voor de aanmaak van serotine (u weet wel, het stofje waardoor je beter slaapt). Het is heel simpel en heerlijk!
In ieder geval een keukenmachine of staafmixer
1 wilde zalmfilet - ongeveer 400 gr
2 eieren
2 gepeste tenen knoflook
1 el glutenvrije sojasaus
1 klein bosuitje
Blikje mais (organic)
1 tl komijn poeder
1 tl kurkuma
80 gr boekweitmeel
Beetje zeezout en peper
Kokosolie om in te bakken:
Dillesaus:
2 avocado's
Flinke scheut kokosmelk
Bosje dille, fijngehakt
Sap van halve limoen
Zeezout en peper
Snijd de zalmfilet fijn. Kluts de eieren in een kom. Doe de zalm en de knoflook erbij. Doe vervolgens alle andere ingrediënten erbij. Maak hoopjes van het mengsel en verhit wat kokosolie in de ban. Bak de burgers aan beide kanten bruin.
Maak ondertussen de dillesaus: Doe het vruchtvlees van de avocado's plus andere ingrediënten in de keukenmachine en draai net zolang totdat je een romige saus hebt. Voilà! Serveer met een lekkere frisse salade en je hebt een heerlijk avondmaal.