parallax background

Wow, dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met het eten van bewerkte voeding

Daarom krijg je van knoflook een sterke geur en dit doe je er tegen!
augustus 23, 2016
Afvallen? Begin dan op DIT tijdstip met sporten
augustus 23, 2016
 

We weten allemaal dat het eten van bewerkt voedsel nou niet bepaald gezond voor je is. Immers er zitten vaak extra suikers, E-nummers, slechte vetten en chemicaliën in die ons lichaam niet herkent. Oké, maar wat is eigenlijk bewerkt voedsel? Het meerendeel van ons voedsel is bewerkt, zo stelt een recente studie van de University of São Paulo en Tufts University, en het betreft hier voeding dat niet direct uit de grond of een boom komt. Ai, veel dus.

Is het mogelijk om onbewerkt voedsel te eten? Ja hoor, het is misschien even wennen, maar het is zeker mogelijk. En je komt er snel genoeg achter dat je niet anders meer wilt. Want dit gebeurt er namelijk met je lichaam en je mood:

parallax background

 
1. Je nachtrust wordt beter
Bewerkt voedsel zorgt voor een schommeling in je bloedsuiker en hormoonbalans waardoor je dus 's nachts wakker kunt liggen. Ook smaakversterkers zorgen voor een verstoord systeem waardoor hoofdpijn kan optreden of nog erger: hartkloppingen. Misschien heb je het weleens gemerkt als je bij een slechte Chinees hebt gegeten. Zij gebruiken veel ve tsin, ofwel: Mononatriumglutamaat (afgekort tot MNG of MSG). Wat tevens kankerverwekkend is overigens.

2. Minder hoofdpijn
Over ve tsin gesproken: het kan binnen 20 minuten hevige hoofdpijn tot migraine veroorzaken.

3. Je huid gaat stralen
Suikers zorgen voor ontstekingen wat dus kan leiden tot een slechte huid. Niet oké. Daarnaast houden de chemicaliën verband met ontstekingen in je lichaam, wat op langere termijn gewrichtspijn (reuma) of artrose kan veroorzaken.

4. Een minder opgeblazen gevoel
Bewerkt voedsel zorgt voor winderigheid, een opgeblazen gevoel en zelfs diarree.

5. Je valt af
Logisch, want bewerkt voedsel zit vol troep. Deze middelen ziet je lichaam als vijanden en bestrijdt ze door middel van het aanbrengen van een vetlaagje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *