parallax background

Wel of geen vlees? LivePT geeft advies

De voordelen van kurkuma op een rij
juni 30, 2016
6 onverwachte redenen waarom je plotseling zwaarder wordt
juni 30, 2016
 

Al een tijdje - zo'n jaar of twee - mijd ik yoghurt, melk en kaas van koemelk.

Geitenkaas gaat prima, schapenkaas nog beter. Uit mijn overwegingen voor gezondheid (ik voel me echt minder opgeblazen) en milieu (hoelang gaan we nog door met het eten van dierlijke producten?), vroeg ik me af of ik dan ook veganistisch moet worden. Althans, ik zal wel leer blijven dragen en honing in de thee vind ik prima, maar moet ik stoppen met het eten van vlees en vis?

Geloof me, I tried. Drie maanden lang. Vegan all the way. Maar ik vind vlees lekker. Mijn vriendinnen die vega of vegan zijn, vinden vlees ook niet lekker, en ja, dan heb je misschien een stok achter de deur. Maar een sappige entrec├┤te van organic vlees, daar mag je me best voor wakker maken. Toch spelen mijn milieubewegingen nog steeds een rol. Het produceren van een lekker sappig stuk vlees is aardig milieubelastend, maar toen ik helemaal geen vlees of wat voor dierlijke producten dan ook at, had ik een bijzonder groot ijzertekort en vitamine B12 tekort (ik deed een test). Nou goed, de gedachte speelt weer een tijdje op. Prima moment om Chris of Martijn om hulp te vragen. En dat ging ongeveer zo.

"Guys, waarom zouden jullie mij adviseren om vlees te eten?"

parallax background

So, we meat again.

 

Het kwam er op neer dat vlees veel vitamine B12 bevat, het zorgt voor proteïne omzetting en bevat Omega 3. Maar met enkel dierlijke eiwitten kom je er niet. Als je bijvoorbeeld 100 gram rucola eet, bestaat dit voor 3,5 gram uit eiwit en 0,5 gram koolhydraten. Daarmee willen we zeggen dat je het ook uit andere voedingsmiddelen kunt halen. Het belangrijkste is dat je gevarieerd eet, dat het dier de kans heeft gekregen om veel bewogen te hebben, waardoor het vetpercentage laag is.

Nu zijn wij heel erg benieuwd, naar wat jouw mening is over wel of geen vlees eten? Vertel het ons!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *