parallax background

LivePT Recept: Watermeloensalade met avocado

Watermeloen, goed te doen!
mei 23, 2017
Stop Nu
mei 30, 2017
 

Deze watermeloen - avocado salade is een gezonde aanvulling op je barbecue, maar vooral heel erg lekker! Ook voor mensen die nog nooit avocado hebben gegeten is dit een leuke manier om de vrucht eens uit te proberen door de afwisseling met watermeloen in het gerecht.

Het originele recept komt van Jennifer, oprichtster van voedzaamensnel.nl, waar ik wel vaker wat inspiratie op doe voor mijn eigen gerechten gedurende de week.

Met dit (bij-) gerecht heb ik veel medemensen reeds weten te verassen op een BBQ en daarom ook zeker het proberen waard.

Wat heb je nodig?

Voor ongeveer twee goedgevulde maaltijdporties, of vier bijgerechten, heb je ongeveer 20 minuten de tijd nodig en onderstaande ingrediƫnten.

Ingrediƫnten

600 gram watermeloen

2 avocados

100 gram rucolasla

1 rode ui

50 gram ongezouten amandelen

4 eetlepels olijfolie

2 eetlepels citroensap

paar takjes peterselie

naar smaak peper

naar smaak Keltisch (zeezout)

(optioneel) 100 gram geitenkaas

parallax background

Watermeloen hoort toch ook gewoon bij een zomerse BBQ?

 

Zo ga je te werk

1. Snijd de rode ui in ringen.
2. Meng de 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap, paar takjes (gesneden) peterselie, peper en zout in een schaaltje en leg de ui-ringen erin.
3. Was de rucola en plaats deze vast in een schaal of direct op het bord.
4. Snijd de watermeloen in hapklare driehoekjes (geen schil dus).
5. Snijd het vruchtvlees van de avocado's in halve maantjes.
6. Verdeel de watermeloen over de rucola, leg de avocado er bovenop.
7. Druppel de dressing met de rode ui er overheen.
8. Strooi de amandelen over de salade, en voeg eventueel de geitenkaas verspreid over de salade toe.



Bon appetit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *