Het originele recept komt van Jennifer, oprichtster van voedzaamensnel.nl, waar ik wel vaker wat inspiratie op doe voor mijn eigen gerechten gedurende de week.
Met dit (bij-) gerecht heb ik veel medemensen reeds weten te verassen op een BBQ en daarom ook zeker het proberen waard.
Voor ongeveer twee goedgevulde maaltijdporties, of vier bijgerechten, heb je ongeveer 20 minuten de tijd nodig en onderstaande ingrediƫnten.
600 gram watermeloen
2 avocados
100 gram rucolasla
1 rode ui
50 gram ongezouten amandelen
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
paar takjes peterselie
naar smaak peper
naar smaak Keltisch (zeezout)
(optioneel) 100 gram geitenkaas
1. Snijd de rode ui in ringen.
2. Meng de 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels citroensap, paar takjes (gesneden) peterselie, peper en zout in een schaaltje en leg de ui-ringen erin.
3. Was de rucola en plaats deze vast in een schaal of direct op het bord.
4. Snijd de watermeloen in hapklare driehoekjes (geen schil dus).
5. Snijd het vruchtvlees van de avocado's in halve maantjes.
6. Verdeel de watermeloen over de rucola, leg de avocado er bovenop.
7. Druppel de dressing met de rode ui er overheen.
8. Strooi de amandelen over de salade, en voeg eventueel de geitenkaas verspreid over de salade toe.