parallax background

Waarom drinken uit een koperen beker bijzonder gezond voor je is

Met deze 9 dingen starten gezonde mensen hun maandagmorgen
juni 30, 2016
3 tips om je door een training heen te helpen
juni 30, 2016
 

Vroeger werd water weleens opgeslagen in koperen vaten

Waarom? Het zou gezond zijn voor lichaam en geest. Oude yogi’s en wijzen dronken tijden geleden al water uit koperen bekers. Vul je de beker ’s avonds met water, dan heb je de volgende ochtend een heerlijk glas water vol zuiver koper; een mineraal dat in deze vorm essentieel is voor je lichaam. En aangezien de koperen trend enorm hot is, zien wij een één-tweetje: detox én een koperen beker op je bureau. Beter wordt het niet.

Het is al duizenden jaren bekend dat dit proces zuiverend werkt en anti-microbiële eigenschappen met zich meebrengt. Daarnaast heeft koper een antibacterieel effect op het water. Verschillende onderzoeken tonen aan dat water dat maximaal 16 uur is opgeslagen in koperen vaten een enorme vermindering van schadelijke bacteriën aantoont. Zeker in landen waar schoon drinkwater afwezig is, is dit een must.


Ziekenhuisbacteriën

En dan nog iets: ziekenhuizen die koperen oppervlakten gebruiken in IC-kamers, hebben een lager percentage ziekenhuisinfecties dan de kamers waarin geen koperen oppervlakten te vinden zijn. Koper werkt dus erg zuiverend. Niet voor niets dat leidingen voor kraanwater van koper gemaakt zijn. Of denk aan deurknoppen in ziekenhuizen die bestaan uit een mix van koper en zink: bacteriën krijgen weinig kans zich te verspreiden.

parallax background

Copper continues to be unstoppable.

 

Even terug naar het koperen vat of de koperen beker. Volgens de Ayurvedische leer is dit dus heel hygiënisch. Daarbij is het natuurlijk beter dan drinken uit bijvoorbeeld plastic flessen. En hoe zit het dan in vergelijking met een glazen beker? Glas is zeker prima, maar de koperen ionen zorgen voor het reinigen en detoxen van de maag. Dus waarom niet een koperen beker met water en citroen? Wij zien de ultieme detox! En het houdt niet op. Drinken uit een koperen beker stimuleert de werking van je lever en nieren en zorgt voor verwijdering van gifstoffen én een betere opname van voedingsstoffen en mineralen. Zo is koper een belangrijk onderdeel bij het opnemen van ijzer in je lichaam.

Lees ook: 3 tips om je door een training heen te helpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *