parallax background

Voldoende water drinken, zo doe je dat!

Roergebakken spruiten met cashewnoten LivePT
LivePT Recept: Roergebakken spruiten met cashewnoten
februari 20, 2017
Van sporten een routine maken
februari 22, 2017
 

Water is leven. Ons lichaam bestaat voor zo’n 75% uit water, je bent dus niet alleen wat je eet maar ook wat je drinkt.


Vocht is nodig om alle organen, weefsels en cellen in het lichaam gehydrateerd te houden. Dagelijks heeft je lichaam ongeveer 2,5 tot 3 liter water nodig. Uit een gevarieerd voedingspatroon haal je iets van vocht en er ontstaat zo’n 300 milliliter vocht bij allerlei processen in je lichaam. Dan blijft er toch nog een groot deel over die niet zomaar langs je keel naar binnen glijdt!

Gebruik de volgende tips om het jezelf makkelijker te maken, daarnaast maakt dit artikel je weer een stukje bewuster!

1. Maak er een gewoonte van. Stop het in je dagelijkse routine. Je gewoontes bepalen nu eenmaal je leven. Het kan helpen om op gezette tijden een glas water te nemen. Bijvoorbeeld de eerste meteen nadat je bent opgestaan of voor of na elke maaltijd, na het toilet etc.

Notitie: Vocht is essentieel voor een goede spijsvertering, het opnemen van voeding en voor alle chemische reacties in het lichaam.

2. Neem altijd een flesje mee. Als je altijd water binnen handbereik hebt, is dat flesje voordat je het door hebt leeg. Zet thuis een fles op je nachtkastje en zorg dat je hem bij je hebt op je werk. Stop elke ochtend een flesje wat er in je tas zodat je nooit zonder zit. Was je fles wel regelmatig grondig om bacteriën te voorkomen.

Notitie: Veel mensen vinden het vervelend dat ze door grotere hoeveelheden water meer naar het toilet moeten. De blaas zal zich binnen een aantal dagen aanpassen aan de toegenomen hoeveelheid. En ten slotte, dat extra loopje is ook niet verkeerd ;-).

parallax background

‘’If you can change your habits, you can change your life’’

 

3. Voeg fruit toe. Met vers fruit en kruiden maak van je gewoon kraanwater een frisse dorstlesser die veel gezonder is dan vruchtensap of frisdrank. Voeg wat gesneden fruit en kruiden toe aan het water. Zet hem in de koelkast en probeer deze dezelfde dag nog leeg te drinken.

Notitie: - Aardbeien en basilicum, sinaasappel en koriander, watermeloen en munt, munt en limoen, verse gember en ananas, komkommer, citroen, gember en munt etc.

4. Lukt het je niet om met je gezonde verstand een glas water te pakken. Er is altijd een oplossing. Zet een herinnering op je telefoon zoals je wekker of gebruik een applicatie. De volgende apps waarschuwt je of herinnert je eraan om een glas water te drinken. Water Daily, Waterlogged en Water your body.

Notitie: Wanneer we continu te weinig vocht binnen krijgen kan dit als resultaat geven dat de cellen in je lichaam chronisch uitgedroogd zijn. Kenmerken kunnen zijn; voedingstekorten, frequente verkoudheid, griep en een verminderd herstelvermogen van trainingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *