parallax background

Vitamine B12 helpt tegen veroudering van het brein

Is koud douchen nou echt wel zo gezond?
september 16, 2016
rode pepers
Eet dit als je veel spierpijn of kramp hebt
september 19, 2016
 

Oud worden we allemaal en je brein veroudert lekker mee. Maar dit willen we natuurlijk zo lang mogelijk uitstellen. Slechte gewoontes, slechte voeding en aanleg zorgen ervoor dat je brein sneller kan verouderen. Een studie van de National Academy of Medicine heeft laten zien dat B12 een positieve invloed heeft van het brein. En waar zit dat in? In dierlijke proteïnen, zoals vlees, vis, kaas en eieren.

parallax background

 
Maar dan moet je lichaam het natuurlijk wel goed kunnen opnemen. Dit hangt af van het juiste soort maagzuur dat je in je hebt. Zo zorgt het enzym pepsine en een bepaald soort proteïne dat B12 vrijkomt. Hoe ouder we worden hoe, hoe minder cellen we produceren die dit zuur kunnen aanmaken. Dat betekent dat er steeds minder B12 wordt vrijgemaakt.

Een tekort aan B12 kan leiden tot dementie en depressie. Het advies luidt dan ook: hoe ouder je wordt of wanneer je bijvoorbeeld veganistisch bent, is het aan te raden om supplementen te nemen, buiten de juiste gebalanceerde voeding die je tot je neemt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *