parallax background
9 gemeenschappelijke eigenschappen van de Blue Zones
juli 19, 2016
Sporten vermindert pijn bij chemotherapie
juli 21, 2016
 

Tuurlijk, alles kan. Alleen weten we ook dat je onwel kunt worden als je niet uitkijkt. Zo zijn er tijdens de Vierdaagse al een aantal mensen niet goed geworden. Kijk, je raakt niet meteen oververhit, maar als er weinig wind staat en de luchtvochtigheid hoog is, kun je moeilijker afkoelen en kan het zweet niet verdampen. Als de omgeving waarin je sport warmer is dan je huid, dan wordt er extra warmte opgenomen in plaats van afgegeven.

parallax background

 

Maar denk ook aan je eigen zweetproductie die wellicht verstoord is. Zo kun je een beetje verkouden zijn of is hormoonhuishouding uit balans. En daarbij: drink veel water en eet/drink zouten. Je verliest namelijk aardig wat vocht bij dit warme weer.

Nog meer tips: Kies voor luchtige kleding, smeer je heel goed in (factor 50 is zeker aan te raden!) en drink voor en na het sporten voldoende. Niet te koud graag, want je lichaam moet het drankje opwarmen tot lichaamstemperatuur, wat nog meer energie kost.

En: ach, doe het gewoon lekker rustig aan vandaag. Je moet je lichaam namelijk ook de tijd geven om te wennen aan de warmte. Morgen weer een dag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *