parallax background

LivePT Recept : Raw Valentijn Cheesecake met frambozen

LivePT Recept : Goed gevulde glutenvrije quiche
juni 30, 2016
LivePT Recept : Boekweit-amandel brood
juni 30, 2016
 

Ik ben gek op taart.

Minder gek op Valentijn. Of althans, het commerciële gedeelte dan. Het is namelijk wel de uitgelezen dag om taart te eten. En nee, niet één van de bakker met een dikke laag marsepein en kleurstof, maar een raw cheesecake. Mét roze topping. Het blijft immers Valentijn.

Het recept is afkomstig van My New Roots (mijn favoriete website!) en eerlijk is eerlijk, hij is heerlijk. Of het nu echt gezond is? Sowieso gezonDER, omdat er geen kleurstoffen of slechte dierlijke vetten in zitten. Wel zitten er natuurlijke suikers in, dus het is niet voor iedere dag. Maar deze week is prima.

Wat heb je nodig?

Keukenmachine

Ingrediënten voor de bodem

1/2 kop rauwe amandelen

1/2 kop zachte geweekte Medjool dadels

¼ theelepel zeezout

Ingrediënten voor de vulling

1 ½ kop rauwe cashewnoten, een nacht geweekt

Sap van twee limoenen

De inhoud van één vanillestokje

1/3 kop kokosnootolie, gesmolten

1/3 kop rauwe honing

1 kop frambozen

parallax background

Valentijnsdag was nog nooit zo gezond.

 

Zo ga je te werk

Doe de noten en dadels in een keukenmachine en maal ze fijn. De substantie moet zo gemaakt zijn, dat als je er een balletje van rolt, alles bij elkaar blijft. Leg het mengsel op een springvorm en druk het glad.

Verwam de kokosnootolie samen met de honing, zodat je een glad mengsel krijgt.

Doe nu alle ingrediënten van de vulling, behalve de frambozen in de keukenmachine en laat draaien tot een glad mengsel.

Giet nu zo 2/3 van het mengsel op de bodem en giet de frambozen bij de overige vulling. Zet vervolgens wederom de keukenmachine aan totdat het een glad mengsel wordt. Giet de topping over de taart en zet in de vriezer voor een half uur.

Maak een mes warm onder de kraan en snijd de taart in punten. Happy Valentine!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *