Minder gek op Valentijn. Of althans, het commerciële gedeelte dan. Het is namelijk wel de uitgelezen dag om taart te eten. En nee, niet één van de bakker met een dikke laag marsepein en kleurstof, maar een raw cheesecake. Mét roze topping. Het blijft immers Valentijn.
Het recept is afkomstig van My New Roots (mijn favoriete website!) en eerlijk is eerlijk, hij is heerlijk. Of het nu echt gezond is? Sowieso gezonDER, omdat er geen kleurstoffen of slechte dierlijke vetten in zitten. Wel zitten er natuurlijke suikers in, dus het is niet voor iedere dag. Maar deze week is prima.
Keukenmachine
1/2 kop rauwe amandelen
1/2 kop zachte geweekte Medjool dadels
¼ theelepel zeezout
1 ½ kop rauwe cashewnoten, een nacht geweekt
Sap van twee limoenen
De inhoud van één vanillestokje
1/3 kop kokosnootolie, gesmolten
1/3 kop rauwe honing
1 kop frambozen
Doe de noten en dadels in een keukenmachine en maal ze fijn. De substantie moet zo gemaakt zijn, dat als je er een balletje van rolt, alles bij elkaar blijft. Leg het mengsel op een springvorm en druk het glad.
Verwam de kokosnootolie samen met de honing, zodat je een glad mengsel krijgt.
Doe nu alle ingrediënten van de vulling, behalve de frambozen in de keukenmachine en laat draaien tot een glad mengsel.
Giet nu zo 2/3 van het mengsel op de bodem en giet de frambozen bij de overige vulling. Zet vervolgens wederom de keukenmachine aan totdat het een glad mengsel wordt. Giet de topping over de taart en zet in de vriezer voor een half uur.
Maak een mes warm onder de kraan en snijd de taart in punten. Happy Valentine!