LivePT Recept : Groene aspergesoep met cashew cream

LivePT Recept : Homemade bananenijs met maar 2 ingrediƫnten.
juni 29, 2016
LivePT Recept: Guilt free brownies
juni 30, 2016
 

Het is weer asperge tijd en dat betekent: asperges in alle soorten en vormen. Laatst hebben we al de klassieke witte asperges met ei, zalm en botersaus op (ja, dit kan ook als je een healthy lifestyle nastreeft!) en vandaag kiezen we voor en soep. Licht, maar toch vullend door de cashew cream. Een hoop vitamines en gezonde vetten.

Wij vonden dit recept op Green Kitchen Stories (een aanrader!) en wilden het daarom graag met je delen.

Voor 2 maaltijdkommen

Wat heb je nodig?

TEKST

Ingrediƫnten

SOEP:

450 gr. groene asperges

2 el kokosolie

1 ui, fijngesnipperd

2 knoflooktenen, fijngehakt

1 kleine venkelknol, fijngesneden

2 grote handen spinazie

2 koppen groentebouilon (zonder smaakversterkers)

1 el appelcider azijn

zout en peper

LINZEN TOPPING:

Rauwe topjes van de groene asperges

1 kop linzen

1/2 kop geroosterde pompoenpitten

Platte peterselie, kleine bos, fijngesneden

Pepertje, zaadlijst eruit, fijngehakt

1 el olijfolie

CASHEW CREAM:

1/2 kop cashewnoten

1/2 kop gefilterd water

2 tl limoensap

1/2 tl zeezout

Super makkelijk als lunch mee te nemen naar je werk.

 

Zo ga je te werk

Haal de harde stukken van de onderkant van de asperges en snijd de asperges in blokjes. Bewaar de topjes voor de topping. Verwarm olie in een pan en doe de ui, knoflook en venkel erbij. Roer voor zo'n 5 minuten om en blijf erbij staan, zodat de knoflook niet aanbrandt. Voeg de asperges toe. Hierna is de spinazie aan de beurt, vervolgens de bouillon, azijn en peper en zout. Laat het geheel zo'n kwartier koken.

Ondertussen bereid je de topping voor. Als de 15 minuten voorbij zijn, ga je er met een staafmixer doorheen. Proef en voeg waar nodig peper en zout toe.

De topping: hak de topjes fijn en doe dit samen met de linzen en peterselie in een kom. Voeg de pompoenpitten toe en het pepertje. Sprenkel er wat olijfolie overheen en mix alles door elkaar.

Cashew cream: laat de cashewnoten in water weken voor zo'n 3 uur. Nog handiger: leg ze in het water voordat je gaat slapen. Spoel ze af en doe ze in de keukenmachine. Doe het gefilterde water erbij, limoensap en peper en zout. Serveer de soep met de topping en de cream. Eet smakelijk!

PS:je kunt de cream ook gebruiken als topping voor bijvoorbeeld je bak havermout of gebruik het in plaats van de ongezonde dressings over een salade.

Foto: Green Kitchen Stories

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *