Wij vonden dit recept op Green Kitchen Stories (een aanrader!) en wilden het daarom graag met je delen.
Voor 2 maaltijdkommen
TEKST
SOEP:
450 gr. groene asperges
2 el kokosolie
1 ui, fijngesnipperd
2 knoflooktenen, fijngehakt
1 kleine venkelknol, fijngesneden
2 grote handen spinazie
2 koppen groentebouilon (zonder smaakversterkers)
1 el appelcider azijn
zout en peper
LINZEN TOPPING:
Rauwe topjes van de groene asperges
1 kop linzen
1/2 kop geroosterde pompoenpitten
Platte peterselie, kleine bos, fijngesneden
Pepertje, zaadlijst eruit, fijngehakt
1 el olijfolie
CASHEW CREAM:
1/2 kop cashewnoten
1/2 kop gefilterd water
2 tl limoensap
1/2 tl zeezout
Haal de harde stukken van de onderkant van de asperges en snijd de asperges in blokjes. Bewaar de topjes voor de topping. Verwarm olie in een pan en doe de ui, knoflook en venkel erbij. Roer voor zo'n 5 minuten om en blijf erbij staan, zodat de knoflook niet aanbrandt. Voeg de asperges toe. Hierna is de spinazie aan de beurt, vervolgens de bouillon, azijn en peper en zout. Laat het geheel zo'n kwartier koken.
Ondertussen bereid je de topping voor. Als de 15 minuten voorbij zijn, ga je er met een staafmixer doorheen. Proef en voeg waar nodig peper en zout toe.
De topping: hak de topjes fijn en doe dit samen met de linzen en peterselie in een kom. Voeg de pompoenpitten toe en het pepertje. Sprenkel er wat olijfolie overheen en mix alles door elkaar.
Cashew cream: laat de cashewnoten in water weken voor zo'n 3 uur. Nog handiger: leg ze in het water voordat je gaat slapen. Spoel ze af en doe ze in de keukenmachine. Doe het gefilterde water erbij, limoensap en peper en zout. Serveer de soep met de topping en de cream. Eet smakelijk!
PS:je kunt de cream ook gebruiken als topping voor bijvoorbeeld je bak havermout of gebruik het in plaats van de ongezonde dressings over een salade.
Foto: Green Kitchen Stories