Nu zijn we verzot op bijvoorbeeld boekweitpannenkoeken, alleen zitten deze hoog in koolhydraten. En daarbij: havermout, boekweitpannenkoeken en smoothies, die kennen we nu wel. Voor de verandering: pompoen pannenkoeken. Een tikkeltje zoet, bevatten veel vezels en zijn rijk aan vitamine A,C en E. En het werkt ontstekingsremmend. Nou kijk, zo begin je je dag dus goed.
4 eieren
125 ml pompoenpuree (gestampte pompoen)
Scheut amandelmelk (ongezoet)
1/2 theelepel vanille
1 theelepel pompoenkruiden
1 theelepel kaneel
1 theelepel bakpoeder
2 eetlepels roomboter (liefst rauwmelkse)
Klop de eieren, pompoenpuree, vanille. Voeg de pompoenkruiden, kaneel en bakpoeder toe aan de mix.
Smelt de roomboter langzaam in een pannetje en voeg de gesmolten boter toe aan de mix.
Zet een bakpan op een middelhoog vuur, voeg boter toe als de pan heet is. Vervolgens maak je pannenkoeken van gewenste grootte. Gaar de koeken en draai ze om.
Serveer je pannenkoeken met gesmolten boter, plakjes banaan of zelfgemaakte blauwe bessen saus.