parallax background

Oeps: hergebruikte waterflessen zijn smeriger dan de wc-bril

Een eindje lopen heeft veel meer invloed op ons dan we ooit dachten
augustus 18, 2016
LivePT recept: Hartige spinazie-zalm muffins
augustus 23, 2016
 

Wie veel traint, drinkt veel water. En dan is een flesje Evian of Spa Blauw natuurlijk eeuwig zonde, want A: je verspilt plastic en B: dure gein. Daarom is zo'n hervulbare waterfles een uitkomst. Alleen heeft een onderzoek van de treadmillreviews uitgewezen dat zo'n flesje ongeveer 900.000 bacteriën kan bevatten. Meer dus dan dat er op een wc-bril zitten.

De betreffende onderzoekers bekeken een aantal waterflesjes, die een week lang werden hergebruikt door atleten. Wat bleek? Op het stuk waar je uit drinkt, zaten 900.000 bacteriën. Andere flesjes bevatten 300.000 bacteriën. Dat is ongeveer gelijk als wanneer je aan een hondenspeeltje zou likken... Maar wist je ook, dat we eigenlijk alleen denken dat een wc-bril heel vies is, maar dat het in principe wel meevalt? Op de bovenkant ga je enkel zitten en er zitten niet zoveel bacteriën op de achterkant van je benen als in je mond.

parallax background

 
Ziekmakers
60% van de aanwezige bacteriën blijken mensen ook nog eens daadwerkelijk ziek te kunnen maken, omdat bij elke slok bacteriën uit het speeksel blijven plakken. Hoe meer je dus uit dezelfde fles drinkt, hoe meer bacteriën er ontstaan. Als we het over ziekmakers hebben, dan zijn het vaak de bacteriën die ontstaan wanneer je je flesje uitleent. Dus schoenmaker, blijf bij je leest.

Hergebruiken?
Je kunt je fles zeker hergebruiken, maar dan moet je de binnenkant en de dop wel met water en zeep schoonmaken. Dagelijks. En het dus niet aan iemand anders uitlenen. Of ga voor een metalen fles, want de onderzoekers laten weten dat hier de minste bacteriën aan blijven kleven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *