parallax background

Met deze 9 dingen starten gezonde mensen hun maandagmorgen

Je BMI meten of niet? Het blijkt niet alles over je gezondheid te zeggen
juni 30, 2016
Waarom drinken uit een koperen beker bijzonder gezond voor je is
juni 30, 2016
 

Zondagavond bekruipt ons een gevoel van weemoed.

Zondagavond bekruipt ons een gevoel van weemoed. Het einde van het weekend nadert en morgen moeten we weer voldoen aan onze verplichtingen. Aan een nieuwe week, een nieuw begin. Niet erg, maar zodra die wekker gaat op maandagmorgen moeten we letterlijk even opstarten en omschakelen. En dat is niet altijd even gemakkelijk. Dit is wat succesvolle mensen doen op maandagmorgen, om hun week goed te beginnen.

Immers, maandagmorgen zet de toon voor de rest van de week. Een slechte start is nooit goed. Een goed begin heeft impact op een positieve geest, wat weer resulteert in bepaalde beslissingen die je neemt. Chaos en ongeorganiseerde communicatie is niets voor hen. Een overvolle agenda ook niet. Begin je week daarom zo:

parallax background

HAPPY MONDAY!

 
1. Ze beginnen hun dag met sporten

Sporten zorgt ervoor dat je wakker en alert wordt. Daarbij komt het gelukshormoon endorfine vrij, wat weer goed is voor je humeur. Win-winsituatie, dus.


2. Ze ontbijten goed en voedzaam

Niet teveel suikers, zodat je bloedsuikerspiegel op peil blijft. Het ontbijt is voedzaam en ook vullend, want met een rammelende maag je werk verrichten, dat kan niet.


3. Ze staan op tijd op

En komen vroeg aan op kantoor. Nog voordat de collega’s hun plaats hebben ingenomen. Even tijd voor jezelf, rustig je e-mails doornemen en belangrijke taken – ongestoord – eerst doen. Op deze manier is er ruimte voor onverwachte dingen die tussendoor komen. Die onverwachte dingen komen namelijk vaak na het weekend, omdat er in een weekend veel kan gebeuren. En omdat mensen op vrijdagavond vaak nog wat e-mails sturen, terwijl jij allang weekend aan het vieren bent.


4. Ze weten precies waar mee te beginnen

Dat wil zeggen: ze hebben de agenda goed doorgenomen, de presentatie afgemaakt en kunnen zo van start! Het ‘vervelende’ werk doen productieve en succesvolle mensen vaak eerst, omdat ze in de ochtend het meest gefocust zijn.


5. Ze stellen doelen voor de rest van de week

Wat moet er gedaan worden? Wat wil ik bereiken? Stel jezelf een stuk of vijf à zes doelen die je wil behalen deze week.


6. Ze kijken positief naar de uitkomsten van de doelen

Op deze manier raak je gemotiveerder, zodat je je taken goed kunt volbrengen.


7. Ze zijn gefocust

Dit betekent dat een keer ‘nee’ zeggen ook echt niet erg is. Heb je geen tijd voor die aanvraag? Doe het dan ook niet. Focus je op belangrijke zaken en voer deze eerst uit. Daarna heb je weer tijd voor andere dingen.


8. Wees vriendelijk en vrolijk

Lach net even iets meer. Verschillende onderzoeken wijzen uit dat ‘geforceerd’ lachen automatisch een positieve uitwerking heeft op je humeur. Deze positiviteit kun je weer gebruiken in bijvoorbeeld e-mails. Wees niet bot en kortaf, maar aardig en vrolijk. Niet te amicaal uiteraard, maar een beetje vriendelijkheid is wel gewenst.


9. Lukt het vandaag niet, dan is er altijd nog morgen

Je kunt niet verwachten dat alles altijd maar van een leien dakje gaat. Krijg je vandaag iets niet af? Dan is er altijd nog morgen. Het gaat erom dat er een goede basis is gelegd voor de rest van de week. Echt, het scheelt zoveel als maandag een productieve dag is!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *