Ons lichaam vraagt ernaar. Vooral als je sport. Maar betekent niet dat als je gewoon ook een kantoorbaan hebt, het iedere dag weer peinzen is over de lunch. Want die boterhammen met kaas, daar blijven we even van af. Maar ja, wat eet je dan? Een salade? Ja, maar om nou iedere dag een salade te eten... Leftovers? Prima! Maar soms heb je geen leftovers. Wat dacht je van een goed gevulde glutenvrije quiche? Het vult, het is voedzaam en is zowel koud als warm erg lekker.
Keukenmachine
150 gr ongebrande amandelen
150 gr ongebrande hazelnoten
4 el maizena
7 el kokosolie
7 el ijskoud water (laat ijsklontjes smelten)
150 g spinazie
1 eetrijpe avocado
Half pakje bio diepvries doperwten
Halve courgette in blokjes
1 knoflookteen
4 eieren
1 tl gemalen koriander
½ tl komijnzaad
½ tl chilivlokken
1 el sesamzaad
1 el lijnzaad
1 el pompoenpitten
Maal de amandelen en hazelnoten zo fijn mogelijk in de keukenmachine. Schep het mengsel in een kom. Voeg de maizena, kokosolie, het water en een snuf zout toe en roer tot een glad en samenhangend geheel. Laat een half uur rusten in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Snijd de spinazie grof. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en doe in een kom. Bak ondertussen de doperwten met de courgette en knoflook licht aan schep het mengsel in de kom. Laat even afkoelen en zet opzij. Voeg de eieren, koriander, komijn en chilivlokken toe aan de avocado. Pureer met de staafmixer. Schep vervolgens de spinazie, doperwten en courgette door het avocadomengsel en breng eventueel op smaak met zout.
Schep notenmengsel in de vorm en druk met de bolle kant van een lepel tot een gelijkmatige bodem. Schep het spinazie-avocado-doperwten-courgette-mengsel in de vorm en strijk glad. Bestrooi met het sesamzaad, lijnzaad en de pompoenpitten. Bak de taart onderin de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Heerlijk met een frisse, groene salade van ruccola en komkommer!