parallax background
Tintelende vingers tijdens het trainen, wat is het en hoe kom je er vanaf?
februari 28, 2017
Hoe kom je na een zware (avond) training weer tot rust en zorg je voor een goede nachtrust?
maart 2, 2017
 

Seizoensproducten zullen je altijd voorzien van voedingsstoffen die je op dat moment een goede aanvulling zullen geven; dit regelt de natuur al jaren zelf.

De seizoensproducten groeien namelijk alleen in het seizoen waarin ze optimaal kunnen ontwikkelen en zijn daarmee op hun rijkst gevuld met voedingsstoffen zonder aan het groeiproces er iets aan toe te voegen.

Elke maand proberen we een lijst samen te stellen met seizoen producten uit Nederland. Bijna alle groentesoorten (en fruitsoorten) zijn gebonden aan een bepaalde periode in het jaar, en hoeven normaliter niet uit kassen of uit de import te komen. De lijsten die wij hiervoor opstellen bestaat uit zoveel mogelijk groenten en fruit met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk; zo min mogelijke reistijd tussen het oogsten en serveren zegmaar. Quinoa bijvoorbeeld, groeit ook gewoon in Nederland, en hoeft niet per se geïmporteerd te worden; kortom ecologische verantwoord wanneer je deze gewoon bij buurman de boer haalt.Nog even de voordelen op een rij om je zo veel mogelijk aan de seizoensproducten te houden:
1. Zowel de groente als het fruit zal lekkerder smaken.
2. Je bespaart geld.
3. Er zitten meer voedingsstoffen in.
4. Vriendelijker voor het milieu
5. Je steunt lokale boeren
6. Het is makkelijker om je op deze manier aan een gevarieerdere ingredientkeuzes te houden.

parallax background

Seizoensproducten groeien alleen in het seizoen waarin ze optimaal kunnen ontwikkelen en zijn daarmee op hun rijkst gevuld met voedingsstoffen zonder dat er aan het groeiproces er iets aan toe gevoegd hoeft te worden.

 

De seizoens- groenten en fruit voor deze maand (Maart) zijn;

• Groente: Aardpeer, Appel, Knolselderij, Komkommer, Koolraap, Pastinaak, Raapstelen, Radijs, Rettich, Rode Kool, Savooie Kool, Schorseneren, Spitskool, Ui, Veldsla, Winterpostelein, Witlof, Witte Kool, Wortelen (Breekpeen, Waspeen, Winterpeen).
• Fruit: Voornamelijk appelen, uiteraard zijn er meerdere fruitsoorten voorhandig, echter hebben deze een grotere ecologische voetafdruk

Bron: Milieucentraal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *