Recept: Quinoa met rode kool Thaise dressing en gember seitan
Het beste en fijnste uit twee werelddelen: de heerlijke smaken uit Azië waarin zoet, zuur en pittig zit verwerkt en het ontzettend gezonde quinoa uit Zuid-Amerika. Quinoa laat zich verrassend goed combineren met vele smaken van zoet tot hartige gerechten; je kan het dus naar hartenlust mee variëren.
Dit recept is een aanrader! Deze hebben we gevonden op:
www.plantaardigheidjes.nl en
www.ahealthylife.nl
Ingrediënten:
- 1½ cup quinoa van Lima
- ½ rode kool
- ½ komkommer
- ½ (rode) paprika
- 3 bosuitjes
- 10 cm dikke winterpeen
- limoen
- verse koriander
- sesam zaadjes
Dressing:
- 2 el sesamolie
- 4 el milde shoyu van Lima
- 2 el balsamico azijn
Gember seitan:
- 1 pot seitan van Lima
- 4 el milde shoyu van Lima
- 3 cm dik stukje verse gember
- 2 tenen knoflook
- 2 el plantaardige olie
Bereidingswijze:
Kook de quinoa in 3 cup water ongeveer 12 minuten met afgesloten deksel. Na de 12 minuten van het vuur afhalen en met gesloten deksel nog 5 minuten laten staan, daarna los roeren met een vork.
Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Snijd de rode kool in hele fijne reepjes, de komkommer in halve maantjes, de paprika en de winterpeen in dunne reepjes. De bosui in fijne ringetjes snijden. Meng de groentes door de quinoa en roer de dressing erdoor. Knijp een limoentje boven de salade uit.
Voor de seitan doe je de shoyu, geraspte gember, knoflook en olie in een schaaltje en meng je alles goed. Snijd de seitan in iets kleinere blokjes. Verhit een koekenpan of wok en bak hierin de seitan al roerend terwijl je steeds kleine scheutjes shoyu/gember mengsel toevoegt.
Wanneer de seitan mooi verkleurt en de shoyu gember is opgedroogd kun je deze bovenop de quinoa salade serveren. Besprenkel met sesamzaadjes en verse koriander.