LivePT recept: Vervanger van je bak cruesli

Suiker is vergif! Of niet?
februari 24, 2017
Tintelende vingers tijdens het trainen, wat is het en hoe kom je er vanaf?
februari 28, 2017
 

Havermout of een bak yoghurt met cruesli is sinds jaar en dag mijn persoonlijk favoriet wanneer ik op een doordeweekse dag even snel een ontbijt in elkaar moet toveren.

Helaas, zoals zovelen, maakte ik daarmee een veelgemaakte fout te denken dat dit het enige en gezondste keuze was die je in de haastige ochtenden kan maken.


Niets bleek minder waar. En op een goeie dag wanneer de boodschappen even vergeten waren en google mij moest helpen met improviseren, stuitte ik op het volgende ‘Paleo’ verantwoorde ontbijt. Makkelijk om te maken, nog veel lekkerder om te eten.

Dit heb je nodig voor een persoon:

- 1 banaan
- 3 eieren
- Snufje kaneel
- Noten (ik heb zelf gekozen voor amandelen)
- 2 eetlepels Kokosmelk
- 5 minuten tijd

 

Zo maak je het:

1. Snij de banaan in hapklare stukjes
2. Voeg de eieren samen met de in stukjes gesneden banaan
3. Even roeren, let op niet mixen
4. Doe het mengsel in de pan en laat het op laag vuur net zo lang bakken tot het ei gestold is.
5. Voeg als laatste de kokosmelk toe en blijf roeren tot deze ook in ingetrokken in het ei.
6. Presenteer in een kom of bordje en voeg de noten en kaneel naar smaak toe.

Doe eens gek: Experimenteer met het toevoegen van amandelmeel, andere noten, bessen als topping etc.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *