LivePT recept: Sushi Bowl

weegschaal
10 gouden regels om die kilo’s eraf te krijgen!
juli 18, 2016
Geen weegschaal? Zo hou je toch je progressie bij
juli 19, 2016
 

Ik ben dol op sushi. Nu hoef ik het niet iedere dag te eten én die afhaalvariant kan gezonder, maar de smaken van zeewier, kersverse vis en sojasaus doen mij goed. En ja, sushi maken is een gedoe; lange wachttijd etc. Dat rollen gaat ook niet altijd even gemakkelijk, dus daarom leg ik jullie de makkelijke manier uit: de lazy sushi bowl.

Makkie, gezond en licht verteerbaar. Perfect voor deze zonnige dag.

Ingrediënten voor 3 personen

250 gram bruine rijst

250 gram gepelde edamame boontjes (of sojabonen als je ze niet kunt vinden!)

1 komkommer in blokjes

1 avocado in plakjes

1 verse zalmmoot in blokjes (de huid en witte stukjes eraf gesneden)/ vega-optie: shiitake champions, geweld

2 lente-uitjes fijngesneden

1 theelepel gembervocht/gembersap

1 eetlepel sojasaus

2 eetlepels rijstazijn

1 theelepel wasabipasta

1 eetlepel sesamolie

3 eetlepels sesamzaadjes (zwart of wit, wat je zelf wilt!)

2 nori-vellen fijngesneden in reepjes

Simpel, gezond en licht verteerbaar!

 

Zo ga je te werk

Stap één: blancheer de edamame boontjes. Meng het gembersap samen met de rijstazijn, sojasaus, sesamolie en wasabi tot een goedje en laat de avocado en komkommer en zalm (of shiitake paddestoelen) hierin 'badderen' terwijl de rijst kookt. Als de rijst goed is, meng je alles door elkaar. Bestrooi het gerecht met de sesamzaadjes en nori-vellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *