Makkie, gezond en licht verteerbaar. Perfect voor deze zonnige dag.
250 gram bruine rijst
250 gram gepelde edamame boontjes (of sojabonen als je ze niet kunt vinden!)
1 komkommer in blokjes
1 avocado in plakjes
1 verse zalmmoot in blokjes (de huid en witte stukjes eraf gesneden)/ vega-optie: shiitake champions, geweld
2 lente-uitjes fijngesneden
1 theelepel gembervocht/gembersap
1 eetlepel sojasaus
2 eetlepels rijstazijn
1 theelepel wasabipasta
1 eetlepel sesamolie
3 eetlepels sesamzaadjes (zwart of wit, wat je zelf wilt!)
2 nori-vellen fijngesneden in reepjes
Stap één: blancheer de edamame boontjes. Meng het gembersap samen met de rijstazijn, sojasaus, sesamolie en wasabi tot een goedje en laat de avocado en komkommer en zalm (of shiitake paddestoelen) hierin 'badderen' terwijl de rijst kookt. Als de rijst goed is, meng je alles door elkaar. Bestrooi het gerecht met de sesamzaadjes en nori-vellen.